Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απάντηση στο ανιστόρητο Δελτίο Τύπο του Υπουργείου Οικονομικών για το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Το Δελτίο Τύπου της 6-3-2012 του Υπουργείου Οικονομικών για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι δηλωτικό πολιτικού πανικού, βαθειάς πολιτειακής έκπτωσης και αδυναμίας στοιχειώδους αντίληψης των δεδομένων της κοινωνικής πραγματικότητας.
Οι συντάκτες του και οι πολιτικοί εμπνευστές του δεν μπορούν ακόμη να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία αντιδρά με γενναιότητα και αξιοπρέπεια απέναντι στην πολιτική προπαγάνδα του τρόμου. Όταν η πολιτική ευήθεια, η κυβερνητική ανεπάρκεια και η έκδηλη προσωπική ανικανότητα υπηρετούν τα συμφέροντα και τους στόχους των ημεδαπών και διεθνών τοκογλύφων, και επιδιώκουν να καταστήσουν τους ελεύθερους πολίτες κοινωνικούς δούλους, χωρίς θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, τότε η απάντηση κάθε ελεύθερου έλληνα, που προστατεύει την εθνική κυριαρχία της ελληνικής δημοκρατίας, είναι η απόλυτη αντίθεση  στην αυθαιρεσία της πολιτικής φαυλότητας και στην επέλαση του κομματικού δωσιλογισμού.
Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι ιδιοκτησία του υπουργού οικονομικών, που το παρέχει με την εξουσία, που του απονέμουν οι εγχώριοι και διεθνείς πατρώνοι του. Είναι κοινωνικό αγαθό, που εξυπηρετεί ζωτικές λειτουργίες της ατομικής και κοινωνικής ζωής των πολιτών. Δεν μπορεί να αποτελεί εκβιαστικό μέσο κατατρομοκράτησης της κοινωνίας, με στόχο τον υλικό και ψυχολογικό καταναγκασμό των πολιτών και την διασπορά πανικού, θλίψης και ανασφάλειας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Η πάνδημη και σθεναρή κοινωνική αντίδραση έσυρε την νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού οικονομικών σε δραματικές και αντιφατικές διαφοροποιήσεις, που καταδεικνύουν την πολιτική και διοικητική προχειρότητα των κυβερνητικών του πράξεων, αλλά και την απέλπιδα προσπάθειά του να φανεί, ως την ύστατη ώρα, πειθήνιο όργανο των "δανειστών και εταίρων" του.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, και επειδή η φαυλότητα της πολιτικής ματαιοδοξίας δεν απέχει πολύ από την επικίνδυνη παράνοια, ήρθε η ώρα της προσαρμογής της πολιτικής φατρίας των ηλιθίων στα δεδομένα της νέας κοινωνικής πραγματικότητας :  η προπαγάνδα σας δεν προκαλεί πιά κοινωνικό πανικό, αλλά αντίθετα εντείνει την πολιτειακή μας εγρήγορση. Τα κατάπτυστα διοικητικά σας προϊόντα, που προσλαμβάνουν την μορφή αντισυνταγματικών και θλιβερών εγκυκλίων, δεν μας προκαλούν πλέον σύγχυση, αλλά μας επιβάλλουν την άσκηση αυστηρής συλλογικής αυτοκριτικής. Οφείλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα 'πως και γιατί επιτρέπουμε στον κομματικό δωσιλογισμό, στην πελατειακή ευτέλεια των άχρηστων και των μετρίων να καταθλίβουν τη ζωή μας και να γίνονται ληστρικοί συνδιαχειριστές της περιουσίας μας'.
Παρά τις εργώδεις προσπάθειές σας, η ελευθεροφροσύνη των ελλήνων δεν θα σας επιτρέψει να καταστήσετε τους πολίτες παθητικούς και πολιτικά αδιάφορους υπηκόους.
Κανένα τέχνασμα πρόκλησης τρόμου, καμιά απόπειρα θλιβερής προπαγάνδας των χειραγωγούμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να αποτρέψει την αναπόφευκτη  εξέλιξη : η χωματερή της πολιτικής ιστορίας επιφυλάσσει στα σύγχρονα πολιτικά πτώματα την πλέον δυσώδη θέση για τις σκοτεινές υπηρεσίες που προσφέρουν στους επίδοξους δεσμώτες της πολιτικής και της κοινωνικής ελευθερίας των Ελλήνων.
Θάνος Παναγιωτόπουλος
Νομικός και Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: