Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα στουρνάρια του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα καταλύσουν την κοινωνική και οικονομική μας ελευθερία!

     Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τα τρία πολιτικά κόμματα που συγκροτούν την μειοδοτική κυβέρνηση των δωσιλόγων, κατέκλυσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με πολιτικές διαφημίσεις που ανήγγειλαν την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων. Μετά τις εκλογές του Ιουνίου, το τρικομματικό κυβερνητικό έκτρωμα, διαπράττοντας μείζονα πολιτική απάτη, επέβαλε εκ νέου το ειδικό τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξαιτίας προφανώς της παροιμιώδους πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας των στελεχών του να θεσπίσουν έναν φόρο ακίνητης περιουσίας, με χαρακτηριστικά πολιτικού ορθολογισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.
     Η προγενέστερη δράση της κοινωνίας των πολιτών, στην οποία ενεργά συμμετείχαμε,με συνεχείς δημοσιεύσεις, εξουδετέρωσε με τρόπο βροντώδη και απαξιωτικό την νομοθετική πρωτοβουλία του προηγούμενου υπουργού οικονομικών, που επαπειλούσε, κατά ευθεία παράβαση του Συντάγματος, των Διεθνών Συμβάσεων και των βασικών αρχών του Αστικού Δικαίου, την διακοπή της ηλεκτροδότησης των κατοικιών, των οποίων οι ιδιοκτήτες αρνούνται να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
     Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρά τις πρόδηλες νομικές και νομολογιακές της παραδοξότητες, ακύρωσε τη νομοθετημένη επαπειλούμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης των κατοικιών των ελλήνων πολιτών, που αρνούνται την πολιτειακή και οικονομική τους εξαθλίωση.
     Κατά τον παρόντα χρόνο, η πομπώδης αλαζονεία του απελθόντος υπουργού οικονομικών, που γνώρισε την απόλυτη επιστημονική και πολιτική ταπείνωση, αντικαταστάθηκε από την ευήθη λογιστική προσέγγιση του τεχνοκρατικού στουρναριού, που εξαγγέλλει, χωρίς αιδώ, αλλά με προφανή τον πανικό του επερχόμενου ποινικού κολασμού, μέτρα πλήρους κατάργησης θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.
     Η ανάθεση στη ΔΕΗ του απεχθούς διαμεσολαβητικού ρόλου του εξωθεσμικού φοροεισπράκτορα, με σκοπό την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο, σύμφωνα με τις πολιτικές προγραμματικές εξαγγελίες των κυβερνητικών εταίρων της παρακμής, θα έπρεπε να έχει ήδη καταργηθεί, αποτελεί τη νέα μορφή πολιτικής επίθεσης στο σκληρό πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της ατομικής ιδιοκτησίας.
     Με τις εμπειρίες των πρόσφατων επιτυχών κοινωνικών αγώνων κατηγορηματικής αντίθεσης στην απόπειρα κατάλυσης της οικονομικής μας ελευθερίας, οφείλουμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ζωτικά αγαθά της δημοκρατικής κοινωνίας.
   Το υπόδειγμα υπομνήματος, που ακολουθεί, παρέχει την οφειλόμενη απάντηση στα στουρνάρια της δημοκρατικής νομιμότητας, που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν χαράτσια, ικανοποιώντας τη διεθνή τοκογλυφική οργάνωση των ποικιλώνυμων πατρώνων τους και καταλύοντας εκ προθέσεως το Σύνταγμα της χώρας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.




ΥΠΟΜΝΗΜΑ


ΠΡΟΣ :

1. ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

    ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε

    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ .................

   (οδός, αριθμός, πόλη)

2. ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

    ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ

    ΔΕΗ Α.Ε.



    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ : ...................

   ΑΡ. ΠΑΡΟΧΗΣ : ............................



Αγαπητή Δ.Ε.Η. Α.Ε.,

Σας γνωστοποιούμε ότι καταβάλαμε το ποσό των ..................ευρώ (....... €), για την πληρωμή του λογαριασμού Ηλεκτρικού Ρεύματος/Δήμου/ΕΡΤ, που εξέδωσε η ανώνυμη εταιρεία σας, κατά την ...-...-2012, εκπληρώνοντας εις ολόκληρον την συμβατική μας υποχρέωση έναντι αυτής. Συναφώς, επισυνάπτουμε στο παρόν απόδειξη της ηλεκτρονικής πληρωμής που πραγματοποιήσαμε, μέσω του ΑΤΜ της Τράπεζας .........., προς εκπλήρωση της προαναφερόμενης συμβατικής μας υποχρέωσης.

Διατυπώνουμε απόλυτη, ρητή και κατηγορηματική άρνηση καταβολής του ποσού των ....... ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, για τους νομικούς, ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους, τους οποίους έχουμε αναλυτικά εκθέσει στα επέχοντα θέση εξωδίκων δηλώσεων, προγενέστερα υπομνήματά μας, που σας αποστείλαμε με συστημένες επιστολές.

Συναφώς, επισημαίνουμε και τα ακόλουθα :

1. Δηλώνουμε ρητή και κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε μονομερώς συντελούμενο συμψηφισμό του ποσού που καταβάλλουμε για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των συναπτόμενων προς αυτό υπηρεσιών, με το ποσό που αντιστοιχεί στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και σας επισημαίνουμε ότι κάθε σχετική πρακτική ή απόπειρα άσκησης αυτής συνιστά, κατά την νομική αξιολόγηση της κρατούσας δικαστηριακής νομολογίας, τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης. Ως εκ τούτου, μετά λύπης μας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητήσουμε, με πανηγυρική δημοσιότητα, τον καταλογισμό των σχετικών ποινικών ευθυνών των υπαιτίων προσώπων νομίμων εκπροσώπων σας, στην περίπτωση κατά την οποία εμφανίσετε στον επόμενο λογαριασμό έκδοσης της εταιρίας σας, ως ανεξόφλητο υπόλοιπο, το ποσό που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του προαναφερόμενου ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά να καταβάλουμε.
2. Επειδή ασκείτε τον εξωθεσμικό ρόλο του άβουλου, αλλά ευτελούς φοροεισπράκτορα, μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των Ελλήνων πολιτών, που κατέχουν ηλεκτροδοτούμενη ακίνητη ιδιοκτησία, σας καλούμε να αποστείλετε το παρόν υπόμνημα στο κατάπτυστο και μειοδοτικό πολιτικό επιτελείο του προαναφερόμενου Υπουργείου, ώστε πανηγυρικώς, να καταδείξουμε, κατά την ανάπτυξη της μεταξύ μας δημόσιας και ένδικης αντιδικίας, ότι τα πρόσωπα που καταλύουν, σε εκτέλεση των εντολών της διεθνούς τοκογκλυφικής οργάνωσης «των θεσμικών εταίρων και δανειστών», την οικονομική και κοινωνική ελευθερία των Ελλήνων, παραβιάζοντας εκ προθέσεως το Σύνταγμα της χώρας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όχι μόνο δεν μπορούν να βεβηλώνουν την διακυβέρνηση της δημοκρατικής πολιτείας, ασκώντας την ολετήρια, για τους θεσμούς του τυπικού και κοινωνικού κράτους δικαίου, δράση του δωσιλογικού στουρναριού, αλλά πρέπει να τους επιφυλάσσεται δημόσια διαπόμπευση, απόλυτη πολιτειακή απαξία και παραδειγματικός ποινικός κολασμός από την ανεξάρτητη δικαστική λειτουργία.

Αθήνα, ,,,,,,,,,,,,,,,,, 2012

O/Η  υπομιμνήσκων/ουσα

(ονοματεπώνυμο)



Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: