Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Γέροντας Παστίτσιος": η δίωξη του σατυρικού blogger αναδεικνύει την επικίνδυνη κοινωνική όσμωση του χριστιανικού φανατισμού με τις δυνάμεις κρούσης του ελληνικού νεοναζισμού.

Η σατυρική προσέγγιση του σκοταδιστικού "θρησκευτικού φαινομένου", που φέρει το υποβλητικό όνομα "γέροντας Παϊσιος", από τον διαχειριστή της  ιστοσελίδας "Παστίτσιος", και κυρίως η απεικόνιση της αισθητικής αντίληψης του δημιουργού της είναι ευτελής, όσο και ατυχής.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κοινωνικής και πνευματικής απάτης του θρησκευτικού σκοταδισμού και των ακραίων φανατικών του  εκδηλώσεων δεν επιτρέπει αισθητικές παρεκτροπές και αποκλίσεις από το σύστημα αξιών που καθορίζουν οι αρχές του ορθού λόγου.
Σε διαφορετική περίπτωση η σατυρική απόπειρα προσκτάται τα νοσηρά χαρακτηριστικά της κοινωνικής κατάστασης που καθε φορά προσεγγίζει και ο φορέας της παραδίδεται απροστάτευτος στο εκδικητικό μένος των γραφικών κηνσόρων της θρησκευτικής πίστης.
Παρόλα αυτά, η πολιτική και κοινωνική προσφορά της προαναφερόμενης ιστοσελίδας είναι εξόχως σημαντική και ενδιαφέρουσα.
Οι λυσσώδεις αντιδράσεις θρησκευτικής και πολιτικής υστερίας, που προκάλεσε στους κύκλους του χριστιανικού φονταμενταλισμού και του σύγχρονου ελληνικού ναζισμού, αποκάλυψαν τις σκιές της πολιτειακής εκτροπής, που κρύβονται πίσω από χριστιανικές οργανώσεις και νεοναζιστικά και εθνικιστικά πολιτικά κόμματα, καθώς και τις διαπλοκές της κοινωνικής τους όσμωσης με φορείς άσκησης δημόσιας εξουσίας.
Είναι οι ίδιες σκιές των επαγγελματιών χριστιανών της παρακμής, που κυριάρχησαν στην ελλαδική εκκλησία και διαμορφώνουν την ιδεολογία της θεόσταλτης υποδούλωσης και υποτέλειας, η οποία εκμαύλισε, με το αζημίωτο, τον ευσεβή ελληνικό λαό από την περίοδο της τουρκοκρατίας μέχρι και σήμερα και εγκαινίασε την πελατειακή του σχέση με όλες τις μορφές της κοσμικής εξουσίας.
 Είναι οι ίδιες τρομακτικές σκιές των επαγγελματιών πατριωτών που πρόδωσαν τους  εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες,  επάνδρωσαν τα τάγματα των γερμανοτσολιάδων, εκπλήρωσαν με επάρκεια τα καθήκοντα του ευσεβούς χριστιανού μαυραγορίτη, φόρεσαν πρόθυμα την κουκούλα του δωσίλογου, προκάλεσαν μείζονες πολιτειακές εκτροπές στο όνομα της πατρίδας και της θρησκείας  και εσχάτως ανέλαβαν τη διαφύλαξη της  φυλετικής καθαρότητας της ελληνικής κοινωνίας και την υποκατάσταση των θεσμικών οργάνων προστασίας της δημόσιας τάξης, ενεργώντας ειδεχθείς εγκληματικές πράξεις και προσβάλλοντας κατάφωρα την αξία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η κοινωνική τους συνεύρεση για την προστασία της ιερότητας του Παϊσίου και η ποικιλώνυμη πίεση που άσκησαν για να επιτύχουν την ποινική δίωξη του "Παστίτσιου" προσδιορίζει το περιεχόμενο της μελλοντικής πολιτικής και κοινωνικής τους δράσης.
Οι απεχθείς σκιές  προστασίας της ορθοδοξίας και της εθνικοφροσύνης είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσουν την δραστική ουσιαστική περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, που συνάπτονται με τις αξιακές καταστατικές βάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας.
 Κατά τον παρόντα χρόνο, στρέφονται ευθέως κατά του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και διάδοσης των στοχασμών, ταυτίζοντας την ιερότητα του χριστιανισμού με την έννοια της πολιτειακής χρηστότητας.
 Στο μέλλον, θα επιδιώξουν να καταστήσουν τα ανίερα ιερά τους, θέσμια αγαθά της κοινωνίας και θα επιφυλάξουν ανηλεή διωγμό σε κάθε φυσικό πρόσωπο ή συλλογικότητα, που εκφράζει ελεύθερη βούληση και ασκεί ενεργή πολιτειακή δράση, για την εφαρμογή του Συντάγματος και την προστασία της απόλυτης θεσμικής αυτοτέλειας και αυτονομίας της δημοκρατικής πολιτείας, από θρησκευτικά δεσμά και πολιτικές δουλείες. Τελικώς, αλλά πολύ σύντομα, θα αποτελέσουν την κοινωνική δύναμη κρούσης των πολιτικών φορέων της μνημονιακής υποτέλειας και της απώλειας της εσωτερικής και εξωτερικής κυριαρχίας της Ελλάδας, υπερασπίζοντας, με ιερό μένος, το νέο τύπο της "θεόσταλτης" κοινωνικής και οικονομικής δουλείας.
Τους γνωστοποιούμε ότι η πολιτειακή μας εγρήγορση είναι απόλυτη, αδυσώπητη και ιστορικά ενεργή. Γνωρίζουμε τα πρόσωπα, τις πρακτικές και τις υπόγειες θεσμικές  διαπλοκές τους  και θα προβούμε στην πανηγυρική ανάδειξή τους, με κάθε πρόσφορο μέσο, επιδιώκοντας την πολιτική εκδίωξή τους,την δημόσια διαπόμπευσή τους και τον ποινικό κολασμό των εγκληματικών πράξεων που τελούν.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας- Δημοσιολόγος
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: