Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μην αντιστέκεστε, επιτεθείτε !

     Την άνοιξη του 1943, ο πρωθυπουργός της κατοχικής κυβέρνησης, Τσολάκογλου, υποδέχτηκε, όπως του άρμοζε, τον αρχηγό της Βέρμαχτ. Είχαν προηγηθεί οι μεγάλες διαδηλώσεις του αθηναϊκού λαού, μετά την εκτέλεση των μελών της αδούλωτης ελληνικής νεολαίας, που είχαν εισβάλει στις αποθήκες των μαυραγοριτών και μοίρασαν τρόφιμα στους εξαθλιωμένους από την πείνα κατοίκους της Αθήνας.
     Τον Οκτώβριο του 2012, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των σύγχρονων δωσίλογων, Σαμαράς, υποδέχεται, όπως αρμόζει, την πολιτική αρχηγό της διεθνούς τοκογλυφικής οργάνωσης, που επιβάλει στους λαούς του ευρωπαϊκού νότου την οικονομική δουλεία και την κοινωνική εξαθλίωση.
     Έχει προηγηθεί η μεταγωγή των σιδηροδέσμιων εργατών, που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και να αντισταθούν στον αδυσώπητο εφιάλτη της πείνας των οικογενειών τους. Έχει, επίσης, προηγηθεί η επικοινωνιακή μεταγωγή του εκλεκτού της οικονομικής διαπλοκής, επιφανούς απατεώνα Τσοχατζόπουλου, ο οποίος πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, με την άνεση τηλεοπτικού αστέρα και με τους εντεταλμένους φρουρούς του να ενεργούν σαν συνοδοί αστυνομικοί ευηπόληπτου εν ενεργεία υπουργού.
     Οι ιστορικές συμπτώσεις και η πρόδηλη αντινομία των εικόνων και των θεσμικών λειτουργιών παρουσιάζουν, με τρόπο ανάγλυφο, το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της χρονικής περιόδου που διανύουμε.
 Ο πρωθυπουργός του τρικομματικού κυβερνητικού εκτρώματος, αδύναμος να αντιμετωπίσει την καταιγίδα των πολιτικών σκανδάλων, της οικονομικής και πολιτικής διαφθοράς του ομοτράπεζού του προέδρου της Βουλής και του κατάπτυστου, πλέον παντελώς αναξιόπιστου, πολιτικού του εταίρου, Βενιζέλου, αναζητεί απελπισμένα διεθνές  έρεισμα στην πολιτική του πατρώνα, για να αντιμετωπίσει την πλημμυρίδα της λαϊκής οργής, που πρόκειται να κατακλύσει των κυβερνητικό του θίασο.
Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις καταστολής και δυστυχώς και η δικαστική εξουσία, επιφυλλάσσει, κατά προκλητικό τρόπο, διαφορετική μεταχείριση στους κατηγορουμένους για πολιτική διαφθορά και στα πρόσωπα εκείνων που αγωνίζονται, ακόμη και με την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών, για την κοινωνική και οικονομική τους ελευθερία. Την ίδια ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις του νεοναζισμού διαγκωνίζονται, με τα απομεινάρια του κοινοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ της παρακμής, για τη δημοκρατία και τα συμφέροντα του λαού, που οι ίδιοι, ξεδιάντροπα, βεβήλωσαν και υποδούλωσαν, ξεκινώντας από διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία. 
Τον ίδιο χρόνο, ''η κυβερνώσα αριστερά'' απολαμβάνει, με απαράδεκτη ιστορική αμεριμνησία,  τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να καθοδηγεί, με την επιβαλλόμενη στιβαρότητα και πολιτική γενναιότητα, τους κοινωνικούς αγώνες και τη συστηματική αντίσταση των ελεύθερων πολιτών και των ανεξάρτητων συλλογικοτήτων στις κατάπτυστες, δωσιλογικές διοικητικές πράξεις της προδοτικής κυβερνητικής αθλιότητας.
     Οι συγκεκριμένες εικόνες θεσμικής και κοινωνικής αντινομίας επιτείνουν την ιδεολογική σύγχυση, διασπείρουν τον πανικό της ιδεολογικής και οικονομικής τρομοκρατίας και επιχειρούν να καταστήσουν τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών άβουλους, καταθλιπτικούς δουλοπάροικους, μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
     Ο επιδιωκόμενος πολιτικός σκοπός είναι εξαιρετικά σαφής και κυνικά πρόδηλος.
     Η γερμανίδα πολιτική εκπρόσωπος των δανειστών, προτάσσοντας τα οικονομικά συμφέροντα της διεθνούς τοκογλυφικής οργάνωσης που υπηρετεί, θα προσέλθει, προσφέροντας στον ταπεινό πολιτικό υπηρέτη της, ένα βρώμικο καρβέλι ψωμί, το οποίο ο δέσμιος ελληνικός λαός θα έχει δικαίωμα να καταναλώσει, ως απαθλιωμένος οικονομικός και κοινωνικός δούλος,  κατά την επόμενη διετία.
     Στο χρονικό αυτό διάστημα, που θα ονομαστεί επιμήκυνση, θα σκεφτόμαστε, θα αναπνέουμε και θα αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας, σύμφωνα με τις αρχές του νέου ιδεολογικού προτύπου γερμανικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας, που ονομάζεται γερμανικός οικονομικός ναζισμός.
     Οι πολιτικοί απατεώνες, που θα υπηρετούν τα συμφέροντά του στην Ελλάδα, θα εγγυηθούν, ότι οι υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους θα ενεργούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών. Θα καταργούν μισθούς και συντάξεις, θα εξαφανίζουν στοιχειώδεις προνοιακές παροχές και επιδόματα, θα αποδομούν τα συστήματα υγείας και παιδείας, θα επιβάλλουν χαράτσια και κεφαλικούς φόρους, και τα έσοδα, που θα εξασφαλίζουν τα δωσιλογικά στουρνάρια τους, θα παραδίδονται στους διεθνείς τοκογλύφους, που ήδη λεηλατούν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους.
     Η δημοκρατική πολιτεία των Ελλήνων βρίσκεται σε άμεσο και εξαιρετικό κίνδυνο.
     Οι πολιτικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα των ελεύθερων πολιτών αξιολογούνται από την ελληνική διοίκηση των δωσιλόγων, ως κοινωνικά μορφώματα ακραίων εκδηλώσεων φανατισμού και επικίνδυνου λαϊκισμού, που στρέφονται "κατά της πατρίδας".
     Το πολιτικό πτώμα, που εκτελεί, με αποκρουστική συγκατάβαση, τη βούληση των δανειστών αναφωνεί : "δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να γίνει ξέφραγο αμπέλι!".
     Προαναγγέλει την απόπειρα υποδούλωσης και συντριβής κάθε θύλακα αντίστασης, που αντιμάχεται την εξαφάνιση της κοινωνικής και οικονομικής  ελευθερίας των Ελλήνων.  Υπόσχεται στους πατρώνους του την προσωπική τους εξουθένωση και την επικοινωνιακή τους διαπόμπευση. Δεσμεύεται ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει πρόσφορο πεδίο ανεμπόδιστων αγοραπωλησιών της εθνικής της γης, του ορυκτού της πλούτου, των παραγωγικών της δυνάμεων. Προσπαθεί να πείσει ότι οι πολίτες της, που θα αντισταθούν, θα απομονωθούν, θα συκοφαντηθούν και θα περιθωριοποιηθούν. Γυαλίζει το δρόμο, με την άθλια πολιτική του  γλώσσα, για να περάσουν, χωρίς εμπόδια, στην καρδιά της ελληνικής δημοκρατίας, οι ορδές της ληστρικής συμμορίας των οικονομικών κατακτητών.
     Οι ερπύστριες των οικονομικών τανκς της Γερμανίας προσεγγίζουν την πόλη της Αθήνας.
     Τα τραπεζικά στούκας της ίδιας χώρας βομβαρδίζουν ασταμάτητα τα ζωτικά αγαθά της οικονομικής, κοινωνικής, και πολιτειακής μας αξιοπρέπειας.
     Δεν έχουμε πιά το δικαίωμα να περιμένουμε κανένα κόμμα, κανέναν κοινωνικό ηγέτη, να καθοδηγήσει την πορεία μας προς την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.
     Οφείλουμε να εξαναγκάσουμε την εθνική-πολιτική τους έκφραση και να καθοδηγήσουμε την γνήσια πολιτική τους παρέμβαση για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελληνικής Δημοκρατίας, που σταδιακά αποξενώνεται και από τα τελευταία στοιχεία της εξωτερικής και εσωτερικής της κυριαρχίας.
     Το πρόσταγμα δεν είναι πιά η καθολική κοινωνική αντίσταση, αλλά η ολομέτωπη συντριπτική επίθεση, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο πολιτικό, κοινωνικό, επικοινωνιακό και δικανικό μέσο, με αταλάντευτη πίστη και προσήλωση στις καταστατικές αξιακές βάσεις της συνταγματικής νομιμότητας, εναντίον των δυνάμεων του σύγχρονου οικονομικού φασισμού και των προδοτικών πολιτικών εκπροσώπων του, που ασκούν την διακυβέρνηση της χώρας, παραδίδοντας τα θέσμια και ζωτικά αγαθά της στην πολιτική συμμορία των διεθνών και εγχώριων πατρώνων τους.
     Η Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, ας αποτελέσει την απόλυτη εθνική έκφραση της καθολικής ατομικής και συλλογικής μας αντίθεσης στον σχεδιαζόμενο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό εξανδραποδισμό μας, από τις δυνάμεις του σύγχρονου ναζιστικού σκότους.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας -Δημοσιολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: