Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο βρώμικος πόλεμος στο διαδίκτυο : ανάξιοι φασίστες, χριστιανοί της παρακμής, παρακρατικοί και δωσίλογοι πολιτικοί !

Από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του ιστολογίου αυτού, όλες οι δημοσιεύσεις των άρθρων γίνονται επώνυμα, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ώστε ο αναγνώστης να γνωρίζει, όχι μόνο τον διαχειριστή των δημοσιεύσεων, αλλά και τον συντάκτη, που έχει την αντικειμενική και υποκειμενική ευθύνη των γραφομένων.
Ως επιστήμονας του δημοσίου δικαίου, έχω αναλάβει, εδώ και πολύ καιρό, το προσωπικό κόστος της σύγκρουσης, με τις πολιτικές, κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις της πολιτειακής έκπτωσης της χώρας και της παράδοσης της εθνικής της κυριαρχίας στον εγχώριο και ξένο οικονομικό παράγοντα.
΄Εχω αποφασίσει να αναδείξω και να στηλιτεύσω την ανεπάρκεια, την ενδοτικότητα και την απόλυτη σήψη των παραγόντων του πολιτικού συστήματος και των παθογενών κοινωνικών διαπλοκών του, που έχουν μετατρέψει το θεσμικό πεδίο αναφοράς της ελληνικής δημοκρατίας σε γήπεδο ανεξέλεγκτης δράσης ενός ιδιότυπου υποκόσμου.
΄Εχω, επίσης, αποφασίσει να συγκρουσθώ με τις δυνάμεις του πνευματικού σκότους, που στεγάζουν με προθυμία οι φονταμενταλιστικές χριστιανικές οργανώσεις και να αποκαλύψω τις φανερές και υπόγειες διαδρομές τους με τις δυνάμεις κρούσης του ελληνικού νεοναζισμού.
Ταυτόχρονα, έχω αναλάβει πρωτοβουλίες προστασίας της κοινωνίας των πολιτών, από την οργανωμένη μνημονιακή επίθεση, κατά των ζωτικών και θέσμιων αγαθών της και αποσκοπώ στη διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός νέου επιστημονικού και κοινωνικού κινήματος καθολικής και απόλυτης αντίθεσης στους λόγους και τις πράξεις του νέου πολιτικού δωσιλογισμού, με απαρασάλευτη διεκδίκηση την επικράτηση των καταστατικών αξιών του Συντάγματος της χώρας.
Είναι φανερό, ότι η συγκεκριμένη ανεξάρτητη επιστημονική προσπάθεια, που αρνείται την κομματική ένταξη, αλλά φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαφύλαξη και ενδυνάμωση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, έχει πολλούς φίλους, αλλά και ικανό αριθμό σκοτεινών και άθλιων αντιπάλων.
Μέχρι σήμερα, κανένας από τους πολέμιους αυτού του ιστολογίου δεν έχει τολμήσει να αρθρώσει αντίπαλο επιστημονικό λόγο και να αναλάβει το κόστος της επώνυμης αντιπαράθεσής του.
Και όχι μόνον αυτό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, όσοι ενοχλούνται από τις δημοσιεύσεις μας, δεν τολμούν ούτε καν να τις σχολιάσουν. ΄Ισως, επειδή γνωρίζουν, από το παρελθόν της μεταξύ μας αντιπαράθεσης, ότι το συγκεκριμένο πεδίο απαιτεί αξιακά χαρακτηριστικά διανοητικής, γνωστικής και ηθικής συγκρότησης, που προφανώς δεν διαθέτουν.
Γι' αυτό το λόγο, έχουν επιλέξει τον βρώμικο διαδικτυακό πόλεμο, με τη χρήση των μέσων που μετέρχονται τα παρακρατικά κέντρα, οι σκοτεινοί προστάτες των δωσιλόγων και οι εκτελεστές της βούλησης των ξένων και διεθνών τοκογλύφων, με τις σκαταδιστικές παραφυάδες τους.
Οι απόπειρές τους να πλήξουν το συγκεκριμένο ιστολόγιο, με την αποστολή ιών και την υποβολή ανώνυμων αναφορών προς την Google, ότι το ιστολόγιο αυτό είναι γι' αυτούς ανεπιθύμητο, θα πέφτουν πάντα στο χαώδες κενό της σκοτεινής τους αθλιότητας.
Και η πάροχος εταιρεία, όμως, οφείλει να ασκήσει δράσεις εναργέστερης προστασίας του δικαιώματος ελεύθερης και επώνυμης διάδοσης των επιστημονικών στοχασμών, από κακόβουλες απόπειρες περιστολής και φίμωσής τους. Το διαδίκτυο δεν μπορεί να λειτουργεί μόνον ως διακινητής ελεγχόμενων ειδήσεων, αργυρώνητης δημοσιογραφίας, κακόβουλης ανωνυμίας και κοινωνικής ελαφρότητας.
Καλώ, όποιον θίγεται από τις δημοσιεύσεις, να αντιπαρατεθεί με αντίστοιχο δημόσιο λόγο, επώνυμα, ή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από την έννομη τάξη ένδικα μέσα, για την προστασία της τιμής και της υπόληψής του, αναλαμβάνοντας το κόστος της ένδικης αντιπαράθεσης, και της πανηγυρικής δημοσιοποίησης, όσων πρεσβεύει, εκπροσωπεί και υποστηρίζει.
Το ιστολόγιο αυτό θα συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό, επιστημονική συνέπεια και ιδεολογική διαύγεια, να υπηρετεί τα δικαιώματα της ελευθεροφροσύνης και να μάχεται για τη διαφύλαξη των ζωτικών αγαθών της κοινωνίας των πολιτών.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Νομικός και Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: