Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το τραπεζικό παραλήρημα του φασίστα με το τσεκούρι !

Οι πολιτικές εικόνες κοινωνικού μίσους και πολιτικής μισαλλοδοξίας, που παράγει η εθνικοπατριωτική και η νεοχριστιανική ναζιστική δεξιά, με την πάροδο του χρόνου, ενοποιούνται και εμπλουτίζονται. Το αξιακό τρίπτυχο του εθνικοπατριωτικού φασισμού και ναζισμού, "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", συνάντησε σήμερα μία νέα εξωφρενική προσθήκη : τώρα στο γλωσσάρι των δεξιών του σκότους, η λέξη "τράπεζες", ως εννοιολογικό περιεχόμενο και κυρίως ιδεολογικό σημαινόμενο, έχει την ίδια αξία με την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια!
Το γεγονός δεν είναι περίεργο. Οι τραπεζίτες που ξεπούλησαν την πατρίδα και οι χριστιανοί που εκμαύλισαν την χριστιανική θρησκεία και την κατέστησαν έννοια συνώνυμη του σκοταδισμού, της ημιμάθειας, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, έχουν μετοχές και καταθέσεις στις τράπεζες της εθνικής προδοσίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πρέπει επομένως να τους παρασχεθεί η μέγιστη πολιτική προστασία. Ποιός άραγε θα μπορούσε να ήταν αυθεντικότερος πολιτικός εκπρόσωπος αυτής της απεχθούς προστασίας, από τον περιώνυμο φασίστα με το τσεκούρι, που εσχάτως εκτελεί χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της 'νέας δημοκρατίας';
Ο ανιστόρητος αυτός νοσταλγός του φασισμού, με μοναδικό θράσος, τόλμησε να δηλώσει σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι για την εξόφληση των οφειλών των πολιτών προς τις τράπεζες θα μπορούσαν να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας των οφειλετών.
 Παρά το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη δήλωση πρέπει ήδη να έχει προκαλέσει πολιτικό πανικό στους κόλπους της κυβερνητικής δεξιάς, για τον κοινωνικό της αντίκτυπο, και να έχει απορριφθεί ως "καμμένη" πολιτική πρωτοβουλία, από τους κατάπτυπτους κυβερνητικούς εταίρους, πασοκ και δημαρ, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε στον Βορίδη και την τραπεζική τοκογλυφική οργάνωση που εκπροσωπεί, τα ακόλουθα :
Η ρευστότητα των τραπεζών χρηματοδοτήθηκε απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό επί υπουργίας του κατάπτυστου Αλογοσκούφη, με το ποσό των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Τα επόμενα χρόνια, οι εγχώριες τράπεζες δανείστηκαν από τη διεθνή αγορά χρήματος, με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, και την αιτιολογία ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν οι επισφάλειες των δανείων, που είχαν προκληθεί από την επέλευση της οικονομικής κρίσης. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τράπεζες χρηματοδοτήθηκαν από την κοινωνία των πολιτών και μάλιστα χωρίς αυτή να ερωτηθεί, για τις συνέπειες και τα βάρη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης στις ζωτικές λειτουργίες του κοινωνικού κράτους. Τα πακέτα των οικονομικών μέτρων, που εφαρμόστηκαν και περιέκοψαν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές αποσκοπούσαν διαρκώς και μόνον στη στήριξη των τραπεζών και στη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη λειτουργία τους. Η επιδιωκόμενη ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, που θα διενεργηθεί από την εισροή της δανειακής δόσης των τριανταενός δισεκατομμυρίων ευρώ, από τους δανειστές και εταίρους, έχει ως απαράβατη πολιτική προϋπόθεση τη νέα δραματική μείωση των εισοδημάτων και την οριστική αποδόμηση των βασικών αξόνων του κοινωνικού κράτους.
Συνεπώς, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όλοι εμείς, ως μέλη της κοινωνίας των πολιτών, χρηματοδοτούμε την λειτουργία των τραπεζών, με τη δραματική μείωση των εισοδημάτων μας,  την επαχθή μεταβολή των όρων του ατομικού και οικογενειακού μας βίου και τη στωϊκή παρακολούθηση της καταστροφής του συνόλου των προνοιακών δομών της χώρας, με την ταυτόχρονη εγκληματική εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών πόρων. Οι συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές συνδυάζονται με την πώληση τραπεζών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), σε ελλειμματικούς και παθογενείς ιδιωτικούς τραπεζικούς οργανισμούς, με εξευτελιστικό οικονομικό τίμημα.
Αυτή η αναγκαστική χρηματοδότηση των τραπεζών από την κοινωνία, για την πραγματοποίηση της οποίας δεν παρείχαμε καμμία έγκριση και δεν συνομολογήσαμε καμμία σύμβαση, έχει προ πολλού υπερκαλύψει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων των ελληνικών νοικοκυριών στις τράπεζες.
Και μάλιστα, όχι μόνο αυτό !
 Οι τράπεζες μάς οφείλουν ατομικές και παχυλές αποζημιώσεις, για την ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί, εξαιτίας της πολυσήμαντης συμμετοχής τους στην πρόκληση της οικονομικής κρίσης και της πανθομολογούμενης όσμωσής τους, με τα φαινόμενα πολιτικής κοι οικονομικής διαφθοράς, που έχουν υποκαταστήσει τους θεσμικούς κανόνες λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα ληστρικά επιτόκια διογκώνουν τις οφειλές των νοικοκυριών για δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ ταυτόχρονα τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για να ικανοποιησουν τις στοιχειώδεις ανάγκες του βιοπορισμού τους, οδηγώντας τα στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.
Ερωτάται : η κοινωνία των πολιτών θα αναμένει το ναζιστικό τραπεζικό τσεκούρι του Βορίδη, να πλειστηριάσει τις πρώτες κατοικίες των μελών της ;
Το άθλιο πολιτικό τους θράσος πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και να συντριβεί από την οργανωμένη άσκηση ένδικων συλλογικών δράσεων.
 Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, που λειτουργούν στην Ελλάδα, και στα οποία έχουν οφειλές οι έλληνες πολίτες, επειδή τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της καταχρηστικής διαφήμισης και προσφοράς των τραπεζικών προϊόντων, με σκοπό τον δόλιο κοινωνικό υπερδανεισμό,  σύναψαν συμβάσεις στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, πρέπει να καταμηνυθούν, για την τέλεση των ποινικών αδικημάτων, και μάλιστα σε κακουργηματικό βαθμό, της τοκογλυφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης, που έχουν ως σκοπό την πολιτική και οικονομική συνομωσία, τη διαμόρφωση συνθηκών παράδοσης της εσωτερικής  και της εξωτερικής κυριαρχίας της χώρας  σε ξένες δυνάμεις, την αποστέρηση των Ελλήνων από τα φυσικά εμπράγματα δικαιώματά τους και, τελικώς, την πλήρη οικονομική τους υποδούλωση.
Ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της τέλεσης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων πρέπει να καταμηνυθούν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου των κυβερνήσεων από το 2009 έως σήμερα.
Το ιστολόγιο αυτό, σε χρόνο πολύ προγενέστερο της ανάληψης της νομοθετικής πρωτοβουλίας του κυβερνητικού εκτρώματος, για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ανεξαρτήτως, εάν αυτή επισυμβεί, θα δημοσιεύσει υπόδειγμα συλλογικής έγκλησης, κατά των νομίμων εκπροσώπων των τραπεζών και των φυσικών και ηθικών αυτουργών τους, πολιτικών προσώπων, και θα καλέσει τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών, που διαθέτουν κοινωνική αξιοπρέπεια, ελευθεροφροσύνη και πατριωτικό θάρρος, να συνυπογράψουν το κείμενο της μήνυσης, που θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα κοινοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και τις συλλογικές οργανώσεις που δρούν στον εθνικό κοινωνικό χώρο.
 Η υπεράσπιση της πολιτικής μας ελευθερίας και η διαφύλαξη των εστιών και των θεσμίων μας, από την επίθεση των δυνάμεων της φασιστικής και ναζιστικής δεξιάς, των οικονομικών ερεισμάτων και των 'αριστερών' κυβερνητικών και κοινωνικών εταίρων της, πρέπει να είναι ακατάλυτη, διαρκής και αποτελεσματική.
Οι Έλληνες ποτέ δεν υποτάχθηκαν ούτε στους φασίστες, ούτε στους ναζιστές, ούτε στα πνευματικά, πολιτικά και οικονομικά τσιράκια τους.
Σήμερα, όμως, δεν χωρούν εξωραϊσμοί της ιστορικής πραγματικότητας, σκεπτικισμός ή προσμονή της μαγικής ανατροπής του κοινωνικού κλίματος της καταστροφής.
Η συντριβή τους πρέπει να είναι οριστική και ολοκληρωτική !

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: