Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Άριος Πίθηκος !

Οι ναζιστές της 'χρυσής αυγής' δεν περιορίζονται μόνο στην διενέργεια εγκληματικών πράξεων κατά φυσικών προσώπων, που δεν έχουν το χρώμα της επιλογής τους.
Εσχάτως, προσδιορίζουν τα πρότυπα της εθνικής φυλετικής καθαρότητας και με την άρθρωση αυθεντικού λόγου 'επιστημολογικού χαρακτήρα', καθορίζουν με αυστηρότητα ποιοί από τους Έλληνες πολίτες είναι 'άριοι' και πόσοι από εκείνους, κακώς και εσφαλμένως, συμπεριλαμβάνονται στα μέλη της ελληνικής φυλετικής οικογένειας.
Όταν προβαίνουν, όμως, στους συγκεκριμένους φαιδρούς και γραφικούς προσδιορισμούς, δεν επιδεικνύουν την δέουσα σημειολογική επιμέλεια, ώστε οι εικόνες των μηνυμάτων της πολιτικής επικοινωνίας που παράγουν, να μην προκαλούν δάκρυα από το ακατάπαυστο γέλιο που χαρίζουν απλόχερα στο κοινωνικό τους ακροατήριο.
Ο βουλευτής της 'χρυσής αυγής', Παναγιώταρος, απεικονίζει με τρόπο χαρακτηριστικό την παροαναφερόμενη σημειολογική αντινομία, σε σχέση με το εκπεμπόμενο πολιτικό μήνυμα.
Με γνήσιο ιδεολογικό ζήλο, και με το πάθος του ακραιφνούς ναζιστή, που αξιολογεί τους ανθρώπους με αποκλειστικό κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους,  μας γνωστοποίησε, με πολιτική επισημότητα,  ότι ο καλαθοσφαιριστής της Εθνικής Ομάδας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν πρέπει να θεωρείται έλληνας, επειδή δεν εμπίπτει στα πρότυπα  της φυλετικής καθαρότητας, που ο ίδιος και το κόμμα του, με ειδεχθή ναζιστική αθλιότητα προσδιορίζουν !
Παρατηρώντας, όμως, κανείς το συγκεκριμένο πρόσωπο  του απεχθούς ναζιστή, οδηγείται σε ασφαλή και αμάχητα συμπεράσματα για την προέλευση του ανθρώπινου είδους από την οικογένεια των πιθήκων. Η εμφάνισή του παραπέμπει σε παρηκμασμένο ουρακοτάγκο. Η διανοητική του κατάσταση θυμίζει έντονα παθογενή πίθηκο, που έχει εκδιωχθεί από την αγέλη, επειδή δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις δεξιότητες και τα αισθητικά μέσα της ευπρεπούς συναναστροφής. Ακόμη, η αξιακή του συγκρότηση δεν τον κατατάσσει σε καμμία από τις ομάδες του γένους των πρωτοπιθήκων, που κατά τη δαρβινική προσέγγιση εμφάνιζαν την μικρότερη ομοιότητα με τον σύγχρονο άνθρωπο.
Το συγκεκριμένο άτομο, της κατηγορίας των υποζώων, τόλμησε να 'αφαιρέσει' την ιδιότητα του έλληνα, από έναν νέο άνθρωπο, ρωμαλέο, γενναίο και υπερήφανο, που αναρτά με την ευφυϊα, το ασύγκριτο παράστημα, την ακατάλυτη δύναμη και την αγωνιστική του υπεροχή, την ελληνική σημαία στον υψηλότερο αθλητικό ιστό, την ίδια στιγμή, κατά την οποία τα ερεβώδη ναζιστικά βδελύγματα βεβηλώνουν την Ελλάδα και σπιλώνουν τη δημοκρατία, αμαυρώνοντας την πολιτική ιστορία της χώρας.
Οφείλουμε να θυμίσουμε στο πρωτόπλασμα υποζώου, ότι Έλληνας είναι εκείνος που μετέχει των αξιών της ελληνικής παιδείας και υπερασπίζεται με ρωμαλέα γενναιοφροσύνη τα νάματα του ελληνικού πολιτισμού.
 Έλληνας, αντίθετα, ΔΕΝ είναι εκείνος, που αξιολογεί τους ανθρώπους, σύμφωνα με το χρώμα, την καταγωγή και τη θρησκεία τους, και διασπείρει το κοινωνικό μίσος και την πολιτική μισαλλοδοξία,  με εγκληματικά κηρύγματα κοινωνικής ερήμωσης.
 Είναι, απλώς, ένας άριος πίθηκος, που διακρίνεται για τη σχέση του με το ιδεολογικό σκοτάδι, το έγκλημα και την βαρβαρότητα.
 Πρέπει να τον βεβαιώσουμε πως αν συνεχίσει να μας προκαλεί θα τον στείλουμε εκεί που μόνο ανήκει : στο σκοτεινό πλανήτη των αρίων πιθήκων, που συντρίβεται από το υπέρλαμπρο φως της ελευθεροφροσύνης, της διανοητικής υπεροχής, της οικουμενικής γνωστικής συγκρότησης, της αξιοπρέπειας, της ισότητας, της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα και της διανεμητικής δικαιοσύνης.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: