Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η δωσιλογική αισιοδοξία της τρικομματικής αυτοϊκανοποίησης.


Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, με πολιτικά επιφωνήματα αισιοδοξίας. 
Οι δανειστές ευημερούν, οι Έλληνες φτωχοποιούνται και δυστυχούν, το τέταρτο οικονομικό Reich εκτελεί το νέο ναζιστικό σχέδιο υποδούλωσης της Ευρώπης, το εθνικό εισόδημα συρρικνώνεται, οι τιμές καλπάζουν, η ανεργία γιγαντώνεται, το παραγωγικό και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας απέχει από το πολιτικό και κοινωνικό τέλμα, η δημόσια διοίκηση διαλύεται, η δικαιοσύνη χειραγωγείται, το κράτος μετατρέπεται σε ληστρικό-συμμοριτικό τελώνη, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί καταρρέουν, η κοινωνική ελπίδα χαροπαλεύει, αλλά, ..... η σαμαρική κυβέρνηση των δωσίλογων αισιοδοξεί ότι οι διεθνείς της πατρώνοι θα εξακολουθήσουν να της παρέχουν τεχνητή πολιτική αναπνοή!

Την αληθινή εξήγηση της γραφικής και φαιδρής αποξένωσης της κυβερνητικής προπαγάνδας από την αδυσώπητη αλήθεια της κοινωνικής καθημερινότητας  την έδωσε, με πραγματική πολιτική οξυδέρκεια και αφοπλιστική ειλικρίνεια, το περιώνυμο υπουργικό-τραπεζικό στουρνάρι της κυβέρνησης του αισιόδοξου : "στη συνεδρίαση του eurogroup  θα αυτοϊκανοποιηθούμε!"

Τέτοιας βαρύτητας πολιτική δήλωση αποκαλύπτει την αληθινή πηγή της πολιτικής αισιοδοξίας, η οποία προφανώς πρέπει να αναζητηθεί στη βαριά βλάβη του εγκεφάλου, που προκαλεί η διαρκής επανάληψη  της σκοπούμενης αυτοϊκανοποίησης. 
Τα ιατρικά πορίσματα που την αποσυνδέουν από την κλινική βλακεία, όταν συντάχθηκαν, δεν είχαν ως αντικείμενο έρευνας ούτε τον Σαμαρά, ούτε τον Στουρνάρα.
Επίσης, δεν γνώριζαν το εκτελεστικό όργανο της πολιτικής αυτοϊκανοποίησης, που θα ζήλευε ακόμη και ο μαρκήσιος ντε Σαντ και που ακούει στο ποιητικό όνομα Θεοχάρης Θεοχάρης.

Το νέο κοινωνικό σύνθημα πρέπει να είναι λιτό και σαφές: 
"Μαλάκες, αποσυρθείτε αυτοϊκανοποιούμενοι, γιατί διαφορετικά θα προβούμε στην οριστική και μόνιμη βασανιστική σας ικανοποίηση!"
Και ως τότε, η νέα ΥΕΝΕΔ, ο ρυπαρός Πρετεντέρης, ο υποτακτικός Πορτοσάλτε και τα υπόλοιπα δωσιλογικά παπαγαλάκια της μνημονιακής πολιτικής επικοινωνίας, ας σφουγγαρίζουν τους καρπούς της αυτοϊκανοποίησης του Στουρνάρα και της μειοδοτικής πολιτικής παρέας του.


Θάνος Παναγιωτόπουλος 
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: