Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η πολιτική επικοινωνία της συνταγματικής εκτροπής.


Μία από τις βασικές μορφές της συνταγματικής εκτροπής είναι η ευθεία και κοινωνικά καταφανής επέμβαση των παραγόντων της εκτελεστικής εξουσίας στη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Σήμερα, βιώσαμε την απόλυτη παραδοξότητα, ακούγοντας τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας να νουθετεί τη δικαιοσύνη, με την επιστημονική εγκυρότητα παραβατικού χωροφύλακα, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εφαρμόζει την ποινική δικονομία και ν' αποφασίζει για τη συνδρομή των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων της προσωρινής κράτησης πολιτών, που φέρονται ως δράστες πράξεων τρομοκρατικής βίας.
Ακούσαμε, επίσης, τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης να υπαινίσσεται, με τη θρασύτητα του φορέα της απόλυτης ανεπάρκειας και αναξιότητας, ότι οι δικαστές δεν συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους στην προστασία της δημοκρατίας και της ασφάλειας των πολιτών από τους τρομοκράτες.

Πρόκειται, για χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστών, από παράγοντες της εκτελεστικής εξουσίας.
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τυχαίο.
Ακολουθεί την κοινοβουλευτική υπόσχεση του παρακμιακού Βενιζέλου, ότι θα αξιοποιήσει τα απόρρητα σχέδια εθνικής άμυνας της χώρας, με σκοπό την ανατροπή μελλοντικής  κυβέρνησης, που δεν θα ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις της μνημονιακής υποτέλειας. 
Ακολουθεί, επίσης, τις ανιστόρητες δηλώσεις, απροκάλυπτης παρέμβασης των εκπροσώπων του Δ.Ν.Τ., στα εσωτερικά  πολιτικά πράγματα της χώρας, οι οποίοι απείλησαν την Ελλάδα με πτώχευση, εάν τη διακυβέρνησή της αναλάβει πολιτική δύναμη που αντιτίθεται στα μνημόνια.
Η ακολουθία των συγκεκριμένων γεγονότων καταδεικνύει τη συντονισμένη επίθεση των εγχώριων και διεθνών δυνάμεων του μνημονιακού μπλοκ στο σκληρό πυρήνα του δικαιοκρατικού συστήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας και στα ζωτικά πολιτικά χαρακτηριστικά της τυπικής πολιτειακής ανεξαρτησίας της χώρας, με στόχο την εξυπηρέτηση των εγκληματικών συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων.

Ο σκοπός τους είναι τόσο σαφής, όσο και αποτρόπαιος : Κάθε φωνή ελεύθερου πολίτη, κάθε ανεξάρτητη ατομική, συλλογική και πολιτική δράση, κάθε νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια της διοίκησης και κυρίως της δικαιοσύνης, που αντιτίθεται στα προστάγματα της μνημονιακής βαρβαρότητας, θεωρείται οιονεί τρομοκρατική δράση ή υπόθαλψη ή εγκωμιασμός ή ανοχή της!
Οι φορείς της πρέπει να κατασυκοφαντούνται και να αφανίζονται, επειδή, σύμφωνα με τη σαμαρική ρήση, ''η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι'' και οι κυβερνητικοί της εκπρόσωποι όταν συναντούν την τρόϊκα ''στήνονται στα τέσσερα''.

Οι δημοκρατικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις του αντιμνημονιακού τόξου οφείλουν να περιγράψουν ενώπιον της κοινωνίας των πολιτών  τη συντελούμενη πολιτειακή εκτροπή, με ενάργεια και επικοινωνιακή ομοιογένεια,  και να επιζητήσουν, με κάθε πρόσφορο μέσο, που τους παρέχει η έννομη τάξη, την ποινική παραπομπή και τον καταλογισμό κάθε πράξης πολιτειακής εκτροπής, που συντελείται με τον επικοινωνιακό λόγο των μελών της κυβέρνησης και την άσκηση της ατομικής και συλλογικής τους δράσης.

Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμεριμνησία, κάθε επωφελής πολιτική ανοχή της συντελούμενης πολιτειακής εκτροπής είναι ιστορικά ασυγχώρητη και τα πολιτικά της αποτελέσματα θα είναι αναπόδραστα, ως προς την επιχειρούμενη κατάλυση των συνταγματικών θεσμών της χώρας από την τρικομματική κυβερνητική σύμπραξη της εθνικής υποδούλωσης και εξαθλίωσης.

Αυτή τη φορά, το κίνημα της πολιτικής ελευθεροφροσύνης γνωρίζει τα πραγματικά πρόσωπα και των κουκουλοφόρων και των δωσίλογων και των κοινωνικών υποτελών τους. 
Η απάντηση των δυνάμεων της συνταγματικής νομιμότητας θα είναι αμείλικτη.



Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: