Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η δημοκρατική κοινωνία σαλπίζει την ανατροπή της κυβέρνησης των δωσίλογων.


Κατά την θλιβερή και φοβική επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός της κατοχικής κυβέρνησης του νέου γερμανικού οικονομικού ναζισμού, με πρωτόγνωρη, για την συνήθη πολιτική του διαύγεια, σαφήνεια και καθαρότητα, προσδιόρισε τους πολιτικούς του συμμάχους και κατέδειξε τους πολίτες των κινημάτων της πολιτικής και κοινωνικής ελευθεροφροσύνης ως 'εχθρούς της πατρίδας' και υπονομευτές της πολιτειακής σταθερότητας της χώρας.
Οι κοινωνικοί και πολιτικοί σύμμαχοί του πλαισίωναν τις πρώτες σειρές των λιγοστών καθισμάτων του κομματικού του ακροατηρίου.
 Διαπρεπείς τραπεζικοί τοκογλύφοι, διεφθαρμένοι επιχειρηματικοί του φίλοι, στους οποίους εκποιεί και προσφέρει τη δημόσια περιουσία, η ηγεσία της εκκλησίας του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας, της πολιτειακής υποταγής και της απόλυτης κοινωνικής παρακμής, έμμισθοι μνημονιακοί πολιτικοί και διοικητικοί υποτακτικοί, που εκπροσωπούν τον κατάπτυστο τύπο του νέου δωσίλογου, η περίφημη ''ομάδα αλήθειας'', που έχει καταστήσει την πολιτική επικοινωνία γκεμπελικό εργαλείο κατατρομοκράτησης της κοινωνίας και κατασυκοφάντησης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων,  αποτελούν, κατά την σαμαρική ρητορική, τον σύγχρονο τύπο του μνημονιακού πατριώτη, που συγκροτεί τις τάξεις της φασιστικής δεξιάς και της διεφθαρμένης μειοδοτικής σοσιαλδημοκρατίας του βενιζελικού μνημονιακού 'πασοκ'. 
Βεβαίως, δεν πρέπει να λησμονούμε τον πολυτιμότερο σύμμαχο του νεοφασιστικού κυβερνητικού εκτρώματος : οι πολιτικοί και κοινωνικοί εγκληματίες της 'χρυσής αυγής'  αποτελούν πάντοτε την πιο σκοτεινή και αποτρόπαια πολιτική εφεδρεία του πολιτικού μετώπου, που αφανίζει τη χώρα και οδηγεί τον λαό της στα σκλαβοπάζαρα του διεθνούς τραπεζικού συμμοριτισμού.

Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, ενεργοί, δυναμικοί, αμέριμνοι, παθητικοί ή αδιάφοροι, που διατηρούν στοιχεία προσωπικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής ελευθερίας, αποτελούμε τους 'εχθρούς της πατρίδας', όπως συγκροτεί την έννοια  της, η νεοφασιστική πολιτική προσέγγιση του αυθεντικότερου υπηρέτη της Μέρκελ και του Σόϊμπλε.

Όλοι εμείς,  που δεν συμμετέχουμε στο μαύρο μέτωπο του πολιτικού ολοκληρωτισμού, αποτελούμε τους θεματοφύλακες της συνταγματικής νομιμότητας και της πολιτειακής κυριαρχίας της χώρας.

'Ίσως, αυτός ο ατυχής στρατηγικός προσδιορισμός των αντίπαλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, από το υποτακτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρωθυπουργό κυρίαρχης χώρας, ενεργοποίησε την αυτοσυνειδησία των ελεύθερων πολιτών, ως αδούλωτων ανθρώπων και γνήσιων υπερασπιστών της δημοκρατίας που καταλύεται.

Το πανεκπαιδευτικό κοινωνικό μέτωπο, που για πρώτη φορά συγκροτείται, επιτέλους, δεν αρθρώνει συντεχνιακού τύπου αιτήματα, αλλά προβάλλει την καταστατική αξία του δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εκπαίδευσης, ως οργανωτικής και πολιτισμικής βάσης δημιουργίας ελεύθερων πολιτών, που προάγουν τις καταστατικές αξίες της πολιτικής τους κοινωνίας και διαφυλάττουν τα ζωτικά  αγαθά της οικονομικής και κοινωνικής τους αξιοπρέπειας.
Η πνευματική και δυναμική συσπείρωση των ενεργών πνευματικών ταγών της ελληνικής κοινωνίας προσδιορίζει τα νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνικής αντίστασης και σαλπίζει την συγκροτημένη πολιτική και κοινωνική δράση συνταγματικής, αλλά ατιμωτικής ανατροπής της κυβέρνησης των δωσίλογων.

Το ποτάμι της γνώσης που μάχεται για τα αγαθά της πολιτικής και κοινωνικής δημοκρατίας,  θα συγκροτήσει τις νέες  ποιοτικές βάσεις της σύγχρονης πολιτειακής ελευθερίας και θα οδηγήσει την ταπεινωμένη ελληνική κοινωνία στο δρόμο της δημοκρατίας και την πολιτική φατρία των υποτακτικών της τρόϊκας στην συντριπτική τους διαπόμπευση.

Οι αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συστρατευθούν, χωρίς ανταλλάγματα και διάθεση νοσηρής κηδεμόνευσης, στο κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής ελευθεροφροσύνης που γιγαντώνεται.
Επιμέρους διαφοροποιήσεις, κομματικές υστεροβουλίες, προβολή προσωπικών φιλοδοξιών ενισχύουν την άμυνα του σκοτεινού κυβερνητικού μετώπου και μεγιστοποιούν τον διαθέσιμο πολιτικό του χρόνο.

Κάθε πολιτική και κοινωνική δράση που ασκείται, πρέπει να επιδιώκει την επιστροφή της Ελληνικής Δημοκρατίας στην καταστατική κοιτίδα της : η ασκούμενη πολιτική εξουσία να ταυτίσει τις αξίες της με τις συστατικές αρχές της συνταγματικής νομιμότητας και κάθε μορφή της να  πηγάζει από τον λαό και να ασκείται πραγματικά υπέρ αυτού και του έθνους, επιβάλλοντας την ποιοτική μετάλλαξη της παρούσας μνημονιακής κοινοβουλευτικής εκτροπής, σε αληθινή και ουσιαστική δημοκρατία.


Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: