Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ένας δωσίλογος στο δρόμο του μεταξιού.


Λιμάνι της Σαγκάης, ξημερώματα.
Το σκοτάδι δίνει αργά τη θέση του στη βαριά ομίχλη και τη μούχλα της ρύπανσης, που διαφεντεύει την κινεζική μεγαλούπολη.
Μια αντιπροσωπεία ελλήνων δουλεμπόρων ξεμπαρκάρει με νευρικότητα.
Προπορεύεται ένα ξερακιανός τύπος, με γυαλιά και χαρακτηριστικό βήμα αστάθειας και αμηχανίας.
Τον ακολουθεί ένα τσούρμο από σκοτεινά πρόσωπα, που κρατούν φακέλους συμβολαίων και συμφωνητικών.
Ο ξερακιανός σκοντάφτει στην πρώτη κολόνα που συναντά.
Το κεφάλι του τραντάζεται από τη σύγκρουση και αναφωνεί :
"Πού είσαι, αδελφέ Φαήλο, ν' ακουμπήσω!"
Οι κινέζοι περαστικοί τον περνάνε για τυφλό ζητιάνο και του πετάνε μεγαλόψυχα σπόρους μουχλιασμένου ρυζιού και κομμάτια ψαριού σε αποσύνθεση.
Ο ξερακιανός τα αρπάζει από το έδαφος και αναφωνεί : 
"Έτσι θα κάνουμε νέες επενδύσεις στη χώρα! Μ' αυτό τον τρόπο, θα προσελκύσουμε ξένα κεφάλαια και θα μειώσουμε την ανεργία!"
Η ακολουθία του τον παρακολουθεί εκστασιασμένη.
Ο πιο κοντινός γραμματικός ανοίγει με βιασύνη το μπλοκάκι του και καταγράφει με λεπτομέρειες την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ταξιδιού.
Έχουν όμως ήδη αργήσει. 
Οι κινέζοι ιδιοκτήτες του σκλαβοπάζαρου είναι βιαστικοί και αδίστακτοι. Περιμένουν να κλείσουν τις πιο επικερδείς συμφωνίες.
Στην άλλη γωνιά του κόσμου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν σύντομα δούλοι τους.
 Έχουν έτοιμα τα χαρτιά και τις συμβολικές αλυσίδες.
 Μετά από μια σύντομη διαδρομή, μέσα στην απόλυτη καταχνιά, στο ομιχλώδες τοπίο, που μυρίζει σκλαβιά, μιζέρια, μούχλα, βία και κατάθλιψη, ο ξερακιανός φτάνει στον προορισμό του. 
Οι ακόλουθοί του ανοίγουν τους φακέλους των συμβολαίων, πάνω στο ξύλινο λιγδιασμένο τραπέζι των εμπόρων της ανθρώπινης ελευθερίας. 
"Σας προσφέρω δέκα εκατομμύρια σκλάβους", λέει ο ξερακιανός. "Θα σας δουλεύουν μέρα-νύχτα, για ένα ξεροκόμματο, η γη τους, τα υπάρχοντά τους και οι ελπίδες τους θα γίνουν τα κέρδη σας. Αρκεί να με βοηθήσετε να διατηρηθώ στην ηγεσία του εθνικού μου σκλαβοπάζαρου. Σας υπόσχομαι τη Νέα Κίνα του νότου, με τους σύγχρονους σκλάβους του νότου, που θα αυξάνουν τα κέρδη σας και θα μεγαλώνουν τη δύναμή σας".

Οι κινέζοι δουλέμποροι τον κοιτάζουν με οίκτο και απέχθεια και του απαντούν: 
"Πως, εσύ, ο πιο γνωστός και πιστός πολιτικός σκλάβος της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, ονομάζεις σκλάβους εκείνους που ποτέ δεν μπόρεσες να εξουσιάσεις και  καθημερινά σε φτύνουν για την προδοσία, τη συνωμοσία  και τη διαφθορά σου;
Για να πουλήσεις ανθρώπους, πρέπει πρώτα να γίνεις εξουσιαστής και ιδιοκτήτης τους. Εσύ και η παρέα σου είστε οι ίδιοι σκλάβοι και μάλιστα διωγμένοι από την ίδια τους την πατρίδα. Αφού όμως ήρθατε μέχρις εδώ, ας μην πάει το μεγάλο σας ταξίδι χαμένο και άσκοπο."

Χωρίς καθυστέρηση, οι κινέζοι δουλέμποροι φορούν αλυσίδες στον ξερακιανό και την ακολουθία του, και κλωτσώντας τους φωνάζουν: 
"Και εδώ, στην άλλη άκρη του κόσμου, ξέρουμε καλά πως στην Ελλάδα οι άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν ελεύθεροι. Σκλάβοι γίνονται μόνο οι προδότες και οι δωσίλογοι, που επιχειρούν να καταλύσουν την ελευθερία τους και να προσβάλλουν τις αρχέγονες αξίες της δημοκρατίας τους. Πρώτα θα δουλέψετε στις κινεζικές μίνες και μετά θα συναντήσετε τον ατιμωτικό θάνατο που σας αξίζει. Γιοί σκλάβων, γόνοι δωσίλογων, απόγονοι κουκουλοφόρων, εκτελεστές της βούλησης των ειδεχθέστερων οικονομικών εγκληματιών του κόσμου. Τα βρωμερά σαρκία σας μολύνουν κάθε γη που πατάτε και τα πτώματά σας θα διαφθείρουν ακόμη και τα σκουλήκια που θα συναντήσετε. Είστε ανάξιοι, ακόμα και για τις αλυσίδες μας."

Ο ξερακιανός ξύπνησε κάθιδρος, με τους σπασμούς να τον κατακλύζουν.
 Ήταν μόνο ένα κακό όνειρο, ένας οδυνηρός εφιάλτης ή το άμεσο πολιτικό του μέλλον;
 Όταν τα δύο αυτά ταυτιστούν, η Ελλάδα θα γίνει και πάλι ελεύθερη χώρα.
Ο δήμιος της ιστορίας γυαλίζει τη ρομφαία του.


Υ.Γ. Ζητείται περίλαμπρος πανεπιστημιακός καθηγητής, περιφερειακού πανεπιστημίου, ακόμη υπό διορισμό, για να αναλάβει το γνωστικό αντικείμενο του κατοχικού δικαίου, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ήδη μέλος ή υποστηρίζει νομικά την 'ομάδα αλήθειας' του κόμματος της φασίζουσας κυβερνητικής δεξιάς.


Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: