Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Το οικουμενικό μήνυμα της Ανάστασης και οι νεοχριστιανοί φονταμενταλιστές.


Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού ανέδειξε, με περίλαμπρο μεγαλείο, τη δύναμη του οικουμενικού φωτός, τη συντριβή του σκότους, την έγερση της ελευθερίας, την ανάκρουση της αιώνιας αλήθειας και την παντοτινή ήττα των πνευματικών δυνάμεων της ηθικής και διανοητικής παρακμής και των εκπροσώπων κάθε φαύλης και διεφθαρμένης κοσμικής και πνευματικής εξουσίας.
Η οικουμενικότητα της επιρροής του ξεπερνά το στενό κύκλο των χριστιανών του κόσμου και αναδεικνύεται ως αιώνιος και ανυπέρβλητος φάρος έμπνευσης και πνευματικού οράματος της αλήθειας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνέβαλαν, με τρόπο καθοριστικό, στη διαμόρφωση και σφυρηλάτηση των αξιακών στοιχείων, νομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών, που συγκρότησαν την έννοια της αξίας του Ανθρώπου.
Του Ανθρώπου, που αρνείται την υποταγή στις κοσμικές και πνευματικές δυνάμεις του σκότους, του Ανθρώπου, που συνδέει την έννοια της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, με το υπερκοσμικό φως της ύπαρξης, του Ανθρώπου, που παλεύει γενναία με τον πνευματικό θάνατο και αντιμετωπίζει την απώλεια του ανθρώπινου υποκειμένου, ως φυσική διαδικασία της αέναης πορείας προς την αιώνια Ανάσταση.

Η οικουμενικότητα του αναστάσιμου μηνύματος, που φωτίζει τη διάνοια και την ψυχή κάθε ανθρώπινου όντος, ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία και την εθνικότητά του, καθορίζει, με τρόπο αναλλοίωτο και απαρασάλευτο, τη συγκρότηση των δυνάμεων της πνευματικής, κοινωνικής και ηθικής ελευθερίας και προσδιορίζει τις αξίες και τους στόχους του, κατά την αντιπαράθεσή του, με τους εκπροσώπους του κοσμικού ολοκληρωτισμού, της πνευματικής υποτέλειας, του ψεύδους, της μισαλλοδοξίας και της διανοητικής και ηθικής ευτέλειας.

Οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του οικουμενικού μηνύματος της Ανάστασης, ως ανακρούσματος διανοητικής και ηθικής έγερσης και σαλπίσματος της συντριβής των δυνάμεων του κοσμικού και πνευματικού σκότους, πρέπει να αναζητηθούν στους κόλπους των φονταμενταλιστικών νεοχριστιανικών οργανώσεων, που αποτελούν την αποτρόπαια πνευματική, πολιτική και κοινωνική συνέχεια των παραθρησκευτικών δράσεων της ''ΖΩΗΣ'' και του ''ΣΩΤΗΡΑ'' και των συναφών παραφυάδων τους.
Τα αξιακά χαρακτηριστικά τους είναι ακριβώς τα ίδια, που συναντά ο πολιτικός επιστήμονας και ο κοινωνικός άνθρωπος στις βίαιες και αιματηρές παρυφές του μουσουλμανικού κόσμου και αποτελούν ισοδύναμο κίνδυνο για τη δημοκρατική κοινωνία.

Κατά τον παρόντα χρόνο, η νέα φονταμενταλιστική τάξη των νεοχριστανών, που παραβιάζει, χωρίς συνέπειες, τον καταστατικό χάρτη της ελλαδικής εκκλησίας και αντιστρατεύεται τις αξιακές βάσεις της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών, έχει συγκροτηθεί ως πολιτικό κόμμα και ασκεί κοινωνική δράση, που παράγει πνευματική υποτέλεια, διανοητική και ηθική απαξία, επιδιώκοντας την αλλοίωση των θεσμικών χαρακτηριστικών της δημοκρατικής κοινωνίας και την υποκατάστασή τους από τη ΣΤΟΑ του θρησκευτικού φανατισμού, του κοινωνικού μίσους και της διαστροφικής μισαλλοδοξίας.
Τα μέλη αυτής της ιδιότυπης φονταμενταλιστικής χριστιανικής φατρίας ενεργούν ως υποχείρια και υποκινούμενα ηγέτη παραβατικής αίρεσης, που δεν προσβάλλει μόνο την ουσία του θρησκευτικού δόγματος, αλλά αποσκοπεί να στελεχώσει τις δομές του κράτους, με άβουλα υποκείμενα πρόδηλης ανελευθερίας, διανοητικής έκπτωσης και πολιτειακού αναλφαβητισμού.
Η περίπτωση του γραφικού πολιτικού-θρησκευτικού κομματιδίου,  που συμπυκνώνει σε κοινωνικό επίπεδο τον σκοταδισμό, τη μισαλλοδοξία και την πνευματική φαυλότητα της νεοχριστιανικής οργάνωσης,  η οποία υποθάλπεται από γνωστή και μη εξαιρετέα ''ενοριακή κοινότητα'', αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της συντεταγμένης βεβήλωσης του οικουμενικού μηνύματος της Ανάστασης, από μια διαστροφική, μισαλλόδοξη ομάδα σκοταδιστών νεοχριστιανών, που κηρύττουν την κοινωνική ταπείνωση, το ''αγαθό'' της διανοητικής και γνωστικής ανεπάρκειας και το ''μεγαλείο'' της κοσμικής και πνευματικής υποταγής.  
Τα μέλη της αποτελούν την πνευματική δύναμη κρούσης των δυνάμεων του σκότους και επιβουλεύονται, με την παραγωγή ατομικής και συλλογικής πολιτειακής απαξίας, τα αγαθά της ελευθερίας, της ηθικής και διανοητικής εγρήγορσης και της αντίστασης στις δυνάμεις, που σήμερα επιδιώκουν την ατομική και συλλογική υποταγή, με απώτερο στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας.
Το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και η θρησκευτική του έκφραση αποτελούν το χρυσό σκοτάδι της ελληνικής εκκλησιαστικής μνημονιακής πραγματικότητας και επιβάλλουν την εντεινόμενη ατομική και συλλογική μας επαγρύπνηση.
Η επαγρύπνηση αυτή καθίσταται απολύτως ενεργή, όταν η κοινωνική παρατήρηση και η επιστήμη της πολιτικής ανάλυσης διαπιστώνει ότι μέλη της εν λόγω παραθρησκευτικής-παραπολιτικής οργάνωσης, που κατέρχονται ως υποψήφιοι βουλευτές, υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση, προάγοντας τον πολιτειακό σκοταδισμό και την άρνηση της ίδιας της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.
Στην πραγματικότητα, επιδιώκουν να επιβάλλουν ως δημόσιο αγαθό την πολιτειακή κατάθλιψη του πνευματικού, κοινωνικού και οικονομικού θανάτου και σφετερίζονται τα οδυνηρά πάθη του Θείου Μαρτυρίου, τα οποία επιφυλάσσουν, ως μόνιμη κατάσταση, σε κάθε πολίτη και ελεύθερο άνθρωπο, απαγορεύοντας σε αυτόν την προσδοκία της Ανάστασης.
Συμβολίζουν τον πνευματικό, ηθικό και κοινωνικό ΆΔΗ και αποτελούν τους πραιτωριανούς επιβολής της ατομικής και συλλογικής υποταγής και της κοινωνικής εξαθλίωσης, κηρύττοντας τον θρησκευτικό και πολιτικό μύθο της  θεόσταλτης τιμωρίας, για τις ατομικές και συλλογικές αμαρτίες, που στην πραγματικότητα οι ίδιοι και οι εκπρόσωποί τους διέπραξαν.
Είναι οι σύγχρονοι απεχθείς επίγονοι του μηχανορράφου διεφθαρμένου Φαρισαίου και πρόθυμοι σύμμαχοι και οικονομικοί εταίροι της νέας έκδοσης του Τελώνη, που ποτέ δεν μετάνοιωσε για την κοινωνική καταστροφή της βαρβαρότητας και της αθλιότητάς του.
Είναι οι άγγελοι του απόλυτου πνευματικού κακού, που σκλαβώνει τη διάνοια και υποτάσσει την ηθική στις πολιτικές αναγκαιότητες της θρησκευτικής αίρεσης.

Ας πληροφορηθούν, ότι γνωρίζουμε τους τρόπους που ενεργούν, τα ευτελή κοινωνικά και πνευματικά μέσα που μετέρχονται, αλλά και τους τρομακτικούς, για τα συλλογικά αγαθά της δημοκρατικής κοινωνίας, πολιτικούς και ''θρησκευτικούς''  στόχους τους.
Η απάντησή μας θα αντλήσει δύναμη από την οικουμενική λαμπρότητα του Αναστάσιμου Φωτός και θα συντρίψει κάθε ατομική και συλλογική επιβουλή τους.


  Θάνος Παναγιωτόπουλος
 Noμικός και Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: