Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο ακροδεξιός φονταμενταλισμός, ως τρομοκρατικός κίνδυνος για την παγκόσμια δημοκρατία.


Η τυφλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης αποτελεί αιματηρή κορύφωση της εξωθεσμικής παραβατικής δράσης του ακραίου νεο-συντηρητισμού, του βίαιου θρησκευτικού φονταμενταλισμού και της εγκληματικής δράσης της φασίζουσας παγκόσμιας ακροδεξιάς.
Η τυφλή εγκληματική βία, ανεξάρτητα από την πηγή της, έχει σαφές αξιακό, ιδεολογικό και επιχειρησιακό υπόβαθρο : στρέφεται κατά των οργανωτικών βάσεων της δημοκρατικής κοινωνίας, επιδιώκει να τρομοκρατήσει και να υποβάλλει τους αιματηρούς κανόνες της στο κοινωνικό σώμα, που αποτελεί τη μοναδική νομιμοποιητική δύναμη της δημοκρατικής διακυβέρνησης και επιχειρεί να καταδείξει, με τη συμβολική δύναμη της ματωμένης εικόνας, ότι οι χειραγωγοί της κοινωνικής και πολιτικής βίας μπορούν να επιβάλλουν τη διαστροφική και νοσηρή βούλησή τους, με τη δύναμη του τρόμου.

Οι επικοινωνιακές και επιχειρησιακές αυτές πρακτικές κατάλυσης της παγκόσμιας δημοκρατικής κοινότητας αποτελούν κοινό τόπο για τις οργανώσεις της εσωτερικής και εξωτερικής τρομοκρατίας. Υπό το πρόσχημα της ιερής περιφρούρησης της θρησκευτικής, της οικονομικής και της πολιτικής ''πίστης'', στρέφονται κατά της ζωής, της ελευθερίας και της ασφάλειας των πολιτών, έχοντας ως πραγματικό σκοπό την επιβολή της πειθήνιας συναίνεσης, της υποταγμένης απάθειας και της μοιρολατρικής κατάθλιψης στα μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας, τα οποία αναγκάζονται να παραχωρήσουν σημαντικό μέρος της πολιτικής και κοινωνικής τους ελευθερίας, χάριν διαφύλαξης των αγαθών της κοινωνικής ασφάλειας.
Αυτή ακριβώς η απαλλοτρίωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που επιβάλλει η τρομοκρατική δράση για την αντιμετώπισή της, είναι η σύγχρονη πολιτική σημαία της παγκόσμιας ακραίας νεο-δεξιάς, η οποία επιδιώκει να επιβάλλει καθολικούς και ομοιογενείς κανόνες ρύθμισης του ατομικού και συλλογικού βίου, της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής δράσης.
Στην πραγματικότητα, η παγκόσμια νεο-δεξιά τρομοκρατεί τη δημοκρατία σε όλες τις μορφές της δράσης της και όταν επιχειρεί εξωθεσμικά και όταν ενεργεί, κατά την άσκηση της πολιτικής διακυβέρνησης.
Η τραγωδία της Βοστώνης αποτελεί τον προπομπό της ακραίας βίας του θρησκευτικού, του πολιτικού και του κοινωνικού φονταμενταλισμού, που συγκροτεί δόγματα πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ορθότητας, τα οποία προασπίζει, προβάλλει και επιβάλλει, με τη δοκιμασμένη μέθοδο της ναζιστικής βίας.

Η νέα αυτή μορφή του ναζισμού διαμορφώνει κρατικές οντότητες, μεταλλάσσει πολιτικές συλλογικότητες σε εγκληματικές ομάδες και μετατρέπει οικονομικές δραστηριότητες σε ειδεχθείς συμμοριτικές εκδηλώσεις ακραίας πολιτικής και οικονομικής βίας.
Η παγκόσμια κοινωνία οφείλει να διαφυλάξει με κάθε τίμημα τα ζωτικά συνταγματικά αγαθά των μελών της και να επιβάλλει ομοιογενή εφαρμογή των καταστατικών αξιών της δημοκρατίας, συντρίβοντας κάθε εσωτερική και εξωτερική εκδοχή του κοινωνικού και οικονομικού τρόμου, που επιχειρούν να επιβάλλουν τα παραβατικά κρατικά μορφώματα, οι εγκληματικές οικονομικές δραστηριότητες, ως αφανείς πόλοι παγκόσμιας διακυβέρνησης, και οι διεφθαρμένες πολιτικές συλλογικότητες, που τους υπηρετούν, με δωσιλογική ενδοτικότητα, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: