Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι παραχαράκτες της ιστορίας.


Τις τελευταίες ημέρες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλόκ πραγματοποιούν μεθοδευμένη και ολομέτωπη επίθεση στο μεγαλύτερο ιστορικό σύμβολο των πολιτικών αγώνων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. 
Ευτελείς και αργυρώνητες πένες, πολιτικοί σύμβουλοι του νέου Τσολάκογλου, που αφού διέτρεξαν με επαναστατημένη πολυτελή μαλθακότητα τα ιδεολογικά μονοπάτια της "αριστεράς'' και επέστρεψαν στον φυσικό πολιτικό τους χώρο του ιδεολογικού σκότους, ανέλαβαν να εκτελέσουν το έργο της πολιτικής και ιστορικής αποδόμησης των αγωνιστικών και κοινωνικών συμβολισμών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 
Η απόπειρά τους, αν και εκ προοιμίου ανεπιτυχής, δεν είναι τυχαία. Επιδιώκουν να ευτελίσουν, να αμαυρώσουν και να απαξιώσουν το μεγαλύτερο ιστορικό σύμβολο που εμπνέει τους σύγχρονους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του ελληνικού λαού, ενάντια στην πολιτειακή του υποδούλωση και την κοινωνική του εξαθλίωση, η οποία επιχειρείται από τις εγχώριες και διεθνείς πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις της μνημονιακής κατοχής της χώρας. 
Όταν ισχυρίζονται ότι στη φοιτητική εξέγερση του 1973 δεν υπήρξαν νεκροί, από την αστυνομική βία της στρατιωτικής χούντας, υπαινίσσονται ότι και οι νεκροί που θα σπείρουν οι δυνάμεις της δικής τους σκοτεινής βίας θα ξεχαστούν, θα είναι σαν να μην υπήρξαν και ποτέ να μην αγωνίστηκαν, όπως οι αδικοχαμένοι ήρωες εκείνης της εξέγερσης.
 Όταν συγκρίνουν τους πολιτικούς αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία και πολιτειακή κυριαρχία με τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της Ελλάδας, μεταποιούν επί το ευτελέστερον το φασιστικό δόγμα ''πατρίς-θρησκεία-οικογένεια'' και εισάγουν στην πολιτική ρητορική της φασίζουσας κυβερνώσας δεξιάς νέα κηρύγματα πολιτικής και ιστορικής μισαλλοδοξίας.
 Όταν ταυτίζουν τους επαγγελματίες πολιτικούς της παρακμής, που κεφαλαιοποίησαν με τον πιο κατάπτυστο τρόπο την μεγαλύτερη ή μικρότερη συμμετοχή τους στα γεγονότα εκείνων των ημερών του 1973, με το ποτάμι των ανώνυμων πολιτικών ηρώων που έπληξαν την καρδιά της χούντας και οδήγησαν στην πτώση της, αποσκοπούν στην κατασυκοφάντηση των πολιτικών αγώνων του παρόντος χρόνου, κατά των πολιτικών δυνάμεων της ιδιότυπης κοινοβουλευτικής εκτροπής, που παραδίδει την εσωτερική και εξωτερική κυριαρχία της χώρας στους εγκληματικούς εκπροσώπους των επικυρίαρχων δάνειων δυνάμεων. 
Και ενώ οι πένες τους ρυπαίνουν το περιβάλλον της πληροφόρησης και τον διαδικτυακό ιστό, την ίδια στιγμή οι πολιτικοί τους σύμμαχοι της ναζιστικής 'χρυσής αυγής' ασκούν ακραία βία στις τοπικές κοινωνίες, για να αποτρέψουν τη συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις μνήμης και οι θεσμικοί τους υποστηρικτές στην ελληνική αστυνομία κλείνουν δρόμους και σταθμούς του μετρό, με σκοπό την ουσιαστική απαγόρευση της συμμετοχής των πολιτών στο επετειακό συλλαλητήριο.
 Όλοι αυτοί  επιδιώκουν να μας καταστήσουν κοινωνικούς δουλοπάροικους, πολιτικούς ραγιάδες, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς πολιτική συνείδηση, χωρίς κοινωνική και οικονομική αξιοπρέπεια.
 Είναι όμως το ίδιο γραφικοί, το ίδιο φαιδροί και το ίδιο ανάξιοι με τους πρωταγωνιστές της απριλιανής χούντας, που επιχειρούν σήμερα να καθαγιάσουν. 
Η αντίδρασή μας απέναντι στην ανιστόρητη πολιτική δράση τους πρέπει να είναι ακόμη πιο σκληρή, από εκείνη που επιφύλαξαν οι πολίτες στους δικτάτορες και τα τσιράκια τους : αυτή τη φορά η κοινωνία δεν οφείλει να απαιτήσει  μόνον τον ποινικό κολασμό των δωσιλογικών προδοτικών και γενοκτονικών κατά του ελληνικού λαού πράξεών τους, αλλά να επιβάλλει την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών για την τιμωρία των σύνθετων πολιτικών τους εγκλημάτων κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας και του λαού της.
Αν ανεχθούμε την πολιτική γραφικότητά τους, αν δείξουμε ιστορικό έλεος στα πολιτικά τους εγκλήματα, αν περιμένουμε απαθείς την κυβερνητική πτώση τους, είναι εξαιρετικά πιθανό το κυβερνητικό έκτρωμα της μνημονιακής κατοχής και τα ποκιλώνυμα συμφέροντα που το στηρίζουν να μας επιβάλλουν τον επίσημο εορτασμό της 21ης Απριλίου 1967 ως λαμπρού ιστορικού συμβόλου της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δικτατορίας που ονειρεύονται !

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: