Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γκρεμίστε τα τείχη ! Επιστρέφουν οι δωσίλογοι, με τα αργύρια της εθνικής προδοσίας !


Η συνεδρίαση του eurogroup της 26ης Νοεμβρίου 2012 σηματοδοτεί με τον πλέον επίσημο και προφανή τρόπο την επιβολή καθεστώτος οικονομικής κατοχής της ελληνικής δημοκρατίας από τις δάνειες δυνάμεις και την εγκαθίδρυση ενός ιδιότυπου καθεστώτος επιβολής οικονομικών και διοικητικών διομολογήσεων, που καταργούν την εσωτερική και εξωτερική κυριαρχία της χώρας. 
Οι πολιτικοί επαίτες της ντροπής, αφού λοιδορήθηκαν, εμπαίχθηκαν, χλευάστηκαν και προσέβαλαν κάθε έννοια πολιτειακής αξιοπρέπειας κυρίαρχου κράτους, επέστρεψαν στην κατεχόμενη χώρα, με τη βαρύγδουπη, βλακώδη αναγγελία της ''καινούργιας μέρας που ξημερώνει για τον ελληνικό λαό"!  
Την ίδια στιγμή, τα πρετεντέρια δημοσιογραφικά κηρύγματα της διαπλοκής και της μαύρης προπαγάνδας καθησυχάζουν τους ταπεινωμένους πολίτες με παρηγορητικούς λόγους, που δηλώνουν ανακούφιση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη, αδιαφορώντας παντελώς αν το ακροατήριό τους στερείται των στοιχειωδών μέσων βιοπορισμού, από την επέλαση της μνημονιακής λαίλαπας και αγνοώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση γίνεται κυρίαρχο στοιχείο της κοινωνικής καθημερινότητας. 
Οι ανιστόρητοι εθνικοί μειοδότες εξασφάλισαν την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, διογκώνοντας το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη και μεταθέτοντας το οικονομικό βάρος στην ήδη ερημοποιημένη ελληνική κοινωνία.
Ως πειθήνιοι δωσιλογικοί υποτακτικοί, συνομολόγησαν με τους εκπροσώπους της Ευρώπης των τραπεζιτών, των σκοτεινών επιχειρηματιών και των ειδεχθών πολιτικών της απόλυτης αναξιότητας, ότι οι ελληνικές οικογένειες θα καταβάλλουν κεφαλικό φόρο για κάθε παιδί τους ξεχωριστά, ότι κάθε φορά που θα αποτυγχάνει η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών πόρων θα λαμβάνονται νέα μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και παροχών κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και ότι το 20% των ετήσιων πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού θα εκχωρείται αναγκαστικά στον ειδικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. 
Και όχι μόνον αυτό. Οι δάνειες δυνάμεις υποχρεώνουν την ταπεινωμένη ελληνική δημοκρατία να επαναγοράσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι, οπωσδήποτε σε τιμές του τρέχοντος μήνα και αφού προηγουμένως έχει κορυφωθεί ένα ανεπανάληπτο σαφάρι κερδοσκοπίας των διεθνών τοκογλύφων, ώστε να κερδοσκοπήσουν εκ νέου επί του οικονομικού πτώματος του ελληνικού λαού. 
Και παρ' όλ' αυτά, τα σαμαρικά στουρνάρια επιστρέφουν στη χειμαζόμενη χώρα με ποιητική διάθεση εορτασμού των επινικίων της εθνικής τους προδοσίας και αναθέτουν στην αισθησιακή πολιτική προσέγγιση του απαλού Σπηλιωτόπουλου να μας πληροφορήσει ότι είμαστε ακόμη στο ευρώ, βρισκόμαστε ακόμη στην ευρωζώνη και επομένως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την οικονομική πραγματικότητα ως ευτυχείς κοινωνικοί δουλοπάροικοι. Στο μεταξύ εκείνος θα μπορεί να αλείφει τα παρηκμασμένα προδοτικά του οπίσθια με τις λιπαρές πούδρες της εθνικής προδοσίας και να αισθάνεται την απόλυτη ηδονή του τόπου που βιάζεται. 
Ποιά τραγική μοίρα έχει επιφυλάξει σ' αυτήν τη δύσμοιρη γωνιά της Ευρώπης τη συσσώρευση, την ίδια ιστορική περίοδο, τόσων πολλών ανάξιων, ανιστόρητων, ασπόνδυλων, κατάπτυστων πολιτικών, ως πότε η ανοχή της πολιτειακής μας αξιοπρέπειας θα υφίσταται τη δραματική δοκιμασία της συνεχούς και αδιάλειπτης εθνικής τους μειοδοσίας;
Όσοι τους ψήφισαν ή τους στήριξαν, προσδοκώντας στην κυβερνητική σταθερότητα, ακόμη και αν εξαπατήθηκαν, έχουν την ευθύνη και την απαράβατη ιστορική υποχρέωση της πολιτειακής και κοινωνικής έγερσης. 
Διαφορετικά, όχι μόνο δεν θα ξεπλύνουν το άγος της εθνικής τους ντροπής, αλλά θα παραμένουν σιωπηλοί απολογητές της πιο τραγικής προδοσίας της νεώτερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Και στο τέλος, θα υποχρεωθούν, από τις δάνειες κατοχικές δυνάμεις να γκρεμίσουν τα εθνικά τείχη, για να περάσουν με περίλαμπρες τιμές οι νέοι πολιτικοί δωσίλογοι στο εθνικό έδαφος, με τα οικονομικά εύσημα της εσχάτης προδοσίας τους.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: