Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ωδή στον ηρωϊκό Αντώνιο, της πολιτικής αντίστασης!


Κυβερνητικό Μέγαρο, Αθήνα, 12 Μαρτίου ενός ηρωϊκού έτους, ώρα 18.00 μ.μ.
Ο ιστορικός χρόνος σταματά, για να υποδεχθεί τις ηρωϊκές πράξεις ενός γενναίου.
Στο γραφείο διακυβέρνησης, μια ασκητική φιγούρα της νέας εθνικής αντίστασης βηματίζει νευρικά.
Μερικές στιγμές ρίχνει κλεφτές ματιές στο παράθυρο. ''Όπου νά 'ναι φτάνουν'', μονολογεί. "Αυτή τη φορά, είμαι αποφασισμένος να μην στηθώ στα τέσσερα. Απλώς θα ξαπλώσω, για να με πατήσουν.'' 
Η βαριά πόρτα του κυβερνητικού μεγάρου ανοίγει και οι εκπρόσωποι των εγκληματικών τραπεζικών τοκογλύφων και του νέου γερμανικού οικονομικού ναζισμού καταφθάνουν, συνοδευόμενοι από το μεγαλύτερο πολιτικό στουρνάρι που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Ο Αντώνιος περιμένει αποφασισμένος. Πριν οι τροϊκανοί αρθρώσουν λέξη, αναφωνεί : 
"Ο ελληνικός λαός μάτωσε, για να πετύχουμε τους στόχους των πλεονασμάτων. Αρνούμαι να δεχθώ τα ίδια οικονομικά μέτρα. Φέρτε μου χειρότερα, για να αιμορραγήσει. Έχει μπόλικο αίμα, που δεν το χρειάζεται. Το χαράτσι της ΔΕΗ θα το καταργήσω. Σκεφθείτε νέους φόρους και τέλη, για όποιον έλληνα έχει στο σπίτι του ψυγείο, ηλεκτρική σκούπα και μπανιέρα. Οι δόσεις για τα νέα τέλη θα καταβάλλονται στους πάγκους των τυριών των σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές.'' 
Οι εκπρόσωποι της τρόϊκας τον κοιτάζουν αμήχανοι. "Μήπως δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις κοινωνικές αντιδράσεις", αναρωτιούνται.
 Ο ηρωϊκός Αντώνιος, με υπερηφάνεια, απαντά: "Σας παρουσιάζω τη νέα δολοφονική αστυνομική μηχανή του μέλλοντος, τρέφεται με διαδηλωτές, ανήλικους μαθητές και πολιτικά ανυπάκουους εξτρεμιστές, που αξιώνουν να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες.''
 Με καμάρι, επιδεικνύει τον πολιτικό χειριστή της δολοφονικής αστυνομικής μηχανής, που αναγνωρίζεται από τα διακριτικά  ''made by Dendias''. 
Όλοι σιωπούν. Αφήνουν την ιστορία να καταγράψει τις ηρωϊκές στιγμές του σύγχρονου πολιτικού ακτιβισμού ενός αντιστασιακού, που εκπαιδεύτηκε ως πιτσαδόρος και έπραξε ως μειοδοτικός πολιτικός τσαρλατάνος. 
Οι μορφές των ηρώων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας παραμερίζουν για να βρει χώρο ο γενναίος! 
Ο σύγχρονος πολιτικός ήρωας, που πονάει για τα βάσανα του ελληνικού λαού, αλλά τον δουλοποιεί και τον εξαθλιώνει, για το καλό της πατρίδας.  
Κι όταν το πολιτικό παραλήρημα του γενναίου τελειώνει, παίρνει τη θέση του ο εθνικός δήμιος της ιστορίας και αποδίδει στον Αντώνιο τα πολιτικά και κοινωνικά επιτίμια της μέγιστης εθνικής του προσφοράς.
Δόξα και τιμή στα έργα και τις ημέρες του!


Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: