Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μετά την Κύπρο, η Ελλάδα.


Η γερμανόδουλη τρικομματική σύμπραξη, αφού συνέδραμε καθοριστικά την τραπεζική συμμορία του ναζιστή Σόϊμπλε στην ολοκληρωτική καταστροφή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ετοιμάζεται να συνεχίσει το κατάπτυστο μειοδοτικό της έργο, ως πολιτική πόρνη της τρόϊκας των δανειστών, που σχεδιάζουν νέα εισβολή στο ελληνικό έδαφος.
Μόνο, που αυτή τη φορά, δεν διαθέτουν τρομοκρατικό μύθο, ικανό να αμβλύνει την κοινωνική αντίδραση στα νέα μέτρα της ύφεσης, της ληστρικής φορολόγησης και της οικονομικής εξαθλίωσης, που ετοιμάζονται να επιβάλλουν.
Η πρόσφατη εμπειρία της κυπριακής τραγωδίας απέδειξε ότι η αναστολή της λειτουργίας των τραπεζών, οι δρακόντειοι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, οι δραματικές ελλείψεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενσκύπτουν ως κοινωνική τιμωρία, μόνον όταν τα κυρίαρχα εθνικά κράτη μεταβιβάζουν την πολιτειακή τους εξουσία σε χρηματιστηριακές και τραπεζικές συμμοριτικές ομάδες, που κατ' ευφημισμό ονομάζονται Eurogroup, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ψευτοδίλημμα, μνημόνιο και ευρώ ή άρνηση της μνημονιακής υποτέλειας και δραχμή, έχει καταπέσει στις σκοτεινές σελίδες της εθνικής πολιτικής μειοδοσίας.
Το πραγματικό δίλημμα είναι σαφές, συγκεκριμένο και επιτακτικό : αέναος δανεισμός και απόλυτη πολιτειακή, κοινωνική και οικονομική υποδούλωση στον οικονομικό Άξονα του Τέταρτου Reich ή διεκδίκηση της πολιτειακής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, με τη συνταγματική ανατροπή της τρικομματικής σύμπραξης των διεφθαρμένων, των ανεπαρκών, των εθνικών μειοδοτών και των πολιτικών απατεώνων, ακόμη κι αν απαιτηθεί οικονομική διακινδύνευση κεφαλαιακής ρευστότητας ή και εξόδου της χώρας από το ευρώ ;
Όποιο κι αν είναι το εθνικό νόμισμα, σημασία έχει ποιός το διαχειρίζεται, ποιές είναι οι πολιτικές του αξίες και πως προσδιορίζεται η σχέση του με το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού και την πολιτειακή και δημοσιονομική ανεξαρτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ας ασχοληθούν με το νόμισμα, ως φετίχ, εκείνοι που το ανακάλυψαν και το αξιοποιούν, ως μέσο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής χειραγώγησης των ευρωπαϊκών λαών και κατάλυσης τη πολιτειακής τους ελευθερίας.

Ας κουρελιάσουμε τα νομίσματα και ας επιλέξουμε το δύσβατο δρόμο της ατομικής και συλλογικής πολιτειακής ελευθερίας και αξιοπρέπειας !

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: