Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ιδεολογική και αξιακή ταύτιση της σαμαρικής ''Νέας Δημοκρατίας'' με τη ναζιστική ''Χρυσή Αυγή''.


Η πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή, για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ''χρυσής αυγής'' Κασιδιάρη, με σκοπό να καταστεί ευχερής η δικαστική του δίωξη για την απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης της Λιάνας Κανέλλη, σηματοδοτεί την έναρξη της τυπικής πολιτικής συνεργασίας της ναζιστικής ''χρυσής αυγής'' με τη μνημονιακή ''νέα δημοκρατία'' του μειοδοτικού Σαμαρά.
Ήδη, από τον Ιούνιο του 2012, το ιστολόγιο αυτό, προσδιορίζοντας την πολιτική και κοινωνική μήτρα του ελληνικού νεοναζισμού, είχε διαγνώσει τον άμεσο πολιτειακό κίνδυνο να αξιοποιηθεί η εγκληματική κομματική οργάνωση της ''χρυσής αυγής'', ως δύναμη κρούσης των πολιτικών και κοινωνικών υποστηρικτών των μνημονίων, ενάντια στο κίνημα της πολιτικής και κοινωνικής ελευθεροφροσύνης, που αξιώνει την εφαρμογή του Συντάγματος και τη διαφύλαξη της πολιτειακής κυριαρχίας και της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τα γεγονότα που μεσολάβησαν, αποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη πιο άμεσος, περισσότερο επίφοβος, αλλά και πιο αποκρουστικός, για τα ζωτικά αγαθά της δημοκρατικής πολιτείας.
Οι ψήφοι των δύο βουλευτών της ''νέας δημοκρατίας'', με τις οποίες παρείχαν την πολιτική και κοινωνική υποστήριξή τους στην εγκληματική συμπεριφορά του Κασιδιάρη, έχει κρίσιμο σημειολογικό περιεχόμενο και στην πραγματικότητα εκφράζει τον εναγκαλισμό της φασίζουσας σαμαρικής δεξιάς με τις μισαλλόδοξες και δολοφονικές πρακτικές του ελληνικού νεοναζισμού.
Η περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, η αποθέωση της εξωθεσμικής αστυνομικής βίας, που τείνει στη συνταγματική εκτροπή, η πολιτική επικοινωνία της ιδεολογικής και οικονομικής τρομοκρατίας, η κατασυκοφάντηση της αντίθετης πολιτικής άποψης και η πολιτική δαιμονοποίηση των κοινωνικών αγώνων αποτελούν κοινό αξιακό τόπο της δωσιλογικής υποτέλειας του Σαμαρά, με την πολιτική βαρβαρότητα, το σκοταδισμό και την κοινωνική μισαλλοδοξία του Μιχαλολιάκου.
Κυρίως όμως, η φασίζουσα κυβερνητική δεξιά και η εγκληματική πολιτική οργάνωση της ''χρυσής αυγής'' έχουν κοινά αισθητικά, ηθικά και διανοητικά χαρακτηριστικά, που ταυτίζονται με την πιο ακραία μορφή της ατομικής ιδιωτείας, της συλλογικής ευήθειας και της πολιτικής αθλιότητας. 
Η έντονη διανοητική και αισθητική τους συγγένεια διαμορφώνει στην κορύφωσή της ένα αποτρόπαιο μόρφωμα πολιτικών και κοινωνικών πρακτικών, που προσβάλλουν την αξία των προσώπων των πολιτών και επιχειρούν να καταλύσουν την αξιακή βάση της ίδιας της δημοκρατικής αρχής.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φιλοναζιστική έξαρση του γραμματέα της ''νέας δημοκρατίας''  ακολούθησε την τοποθέτηση γνωστών και μη εξαιρετέων υμνητών της χούντας και θαυμαστών του ναζισμού σε θέσεις πολιτικών και κυβερνητικών συμβούλων και αποτέλεσε συνέχεια των ακραίων εκδηλώσεων παραβατικής αστυνομικής βίας στην Ιερισσό, από τις πολιτειακά ανάξιες ορδές του ακροδεξιού Δένδια.
Είναι βέβαιο, ότι ο Κασιδιάρης και η δυσώδης πολιτική του παρέα θα ανταποδώσουν τάχιστα την πολιτική ευεργεσία των βουλευτών της ''νέας δημοκρατίας''.
Σύντομα θα συναντηθούν, ως ενιαία και ομοιογενής εγκληματική ομάδα κρούσης, εκεί όπου θα γιγαντώνονται οι αγώνες της πολιτικής και κοινωνικής ελευθερίας, με σκοπό να τους περιορίσουν, να τους καταπνίξουν και να τους κατασυκοφαντήσουν. 
Ποιά είναι άραγε η πολιτική, ιδεολογική και αξιακή σχέση του πολιτικού συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ιστορικού ιδρυτή της ''νέας δημοκρατίας'', που εγγυήθηκε την αποκατάσταση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και συνέβαλε στην ένταξη της Ελλάδας στις δικαιοκρατικές δημοκρατίες της Δύσης, με το άτακτο συνονθύλευμα των φασιστών, των φιλοναζιστών, των δωσίλογων και των υπηρετών του νέου οικονομικού γερμανικού ναζισμού, το οποίο σήμερα αποτελεί τη ''νέα δημοκρατία'' του Σαμαρά και της μειοδοτικής παρέας του; 
Ο πρωθυπουργικός υποτακτικός της Μέρκελ θεωρεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να μετατραπεί σε μια χαλασμένη πολιτική πίτσα, την οποία θα σερβίρει, με πολλές δόσεις πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής βίας, στους Έλληνες πολίτες, που μετατρέπει, με μειοδοτική δουλοπρέπεια,  σε οικονομικούς δουλοπάροικους και πολιτικούς απελεύθερους.
Ας περιορίσουμε, όσο είναι καιρός, τον πολιτικό του ρόλο στον θλιβερό επισκέπτη της επετείου  πολιτικού μίσους του Μελιγαλά, την οποία τιμά, μαζί με τους πολιτικούς τραμπούκους της ''χρυσής αυγής'', που τον συναγωνίζονται σε πολιτική ανοησία, μισαλλοδοξία και έλλειψη κοινωνικής αισθητικής.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: