Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ευρωπαϊκή ιδέα άθυρμα στα σχέδια του νέου γερμανικού οικονομικού ναζισμού.


Το Διευθυντήριο των τοκογλύφων, που ηγείται του οικονομικού στρατού του τέταρτου Reich και έχει καταλάβει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επέλεξε να θανατώσει την ευρωπαϊκή ιδέα της πολιτικής ενοποίησης, με σκοπό να τιμωρήσει το βροντερό όχι της κυπριακής Βουλής στα κατοχικά του προστάγματα.
Η εκτέλεση του εγκληματικού του σχεδίου είχε τη συνδρομή της δωσιλογικής ελλαδικής ηγεσίας, της ερασιτεχνικής μειοδοσίας του ανεπαρκούς Αναστασιάδη, την ενοχική σιωπή της ''προοδευτικής'' Γαλλίας και της φιλοχρήματης Βρετανίας, την αμηχανία της ακυβερνησίας στην Ιταλία και την εμφατική δουλοπρέπεια των πολιτικών ηγεσιών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που ενεργούν ως υποταχτικά υποκινούμενα της ναζιστικής συμμορίας του Σόϊμπλε.
Η εφαρμογή του δόγματος της οικονομικής καθαρότητας επέβαλε τον αφανισμό της κυπριακής οικονομίας, επειδή το πρότυπο της οικονομικής συγκρότησης, που συμβόλιζε, δεν ήταν αρεστό στη Γερμανία της οικονομικής καθαρότητας και στους βόρειους δορυφόρους της. 
Η κυπριακή οικονομία διαλύθηκε σε μια μόνο νύχτα και η κυπριακή κοινωνία οδηγήθηκε στην υποχρεωτική εξαθλίωση και απόγνωση, επειδή η τοκογλυφική οργάνωση του Σόϊμπλε δεν μπορούσε να ανεχθεί τη λειτουργία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, ως προνομιακού χρηματοπιστωτικού πεδίου, για τις μεγάλες αποταμιεύσεις και επενδύσεις.
Η διάλυση όμως της κυπριακής οικονομίας χρησιμοποίησε ως μεθοδολογικό μέσο την ουσιαστική κατάργηση του ευρωπαϊκού οικονομικού κεκτημένου, που μέχρι τη χθεσινή νύχτα εξασφάλιζε την ακεραιότητα των αποταμιεύσεων των καταθετών και παρείχε αδιάβλητες εγγυήσεις στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και στην επιλογή του κρατικού πεδίου της ανάπτυξης και επένδυσής τους.

Η βασική αρχή συγκρότησης της οικονομικής ένωσης της Ευρώπης καταλύθηκε και τα ενεργά κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, που ζωοδοτούσαν οικονομικά την κυπριακή οικονομία και κοινωνία, 'κουρεύτηκαν', δεσμεύτηκαν και ενδεχομένως υπεξαιρέθηκαν, για άγνωστο χρόνο και ύψος.
Η αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης, η οποία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ρώμης ενεργοποιείται ως συμβατική υποχρέωση των κρατών μελών σε περιόδους κρίσης, υποκαταστάθηκε από την επίδειξη υποταγής στην κρατική συμμοριτική επέλαση του τερατώδους γερμανικού μορφώματος, που διαιωνίζει την αθλιότητα της γερμανικής βαρβαρότητας στο πεδίο της παγκόσμιας ιστορίας.

Κατά τη χθεσινή νύχτα, η ευρωπαϊκή ιδέα δολοφονήθηκε από το νέο γερμανικό οικονομικό ναζισμό και είναι πλέον ιστορικά αβέβαιο εάν στο μέλλον θα επιτευχθεί η αξιακή και πολιτική της ανασύνθεση.
Η επέλαση όμως του γερμανικού οικονομικού συμμοριτισμού αφυπνίζει τις συνειδήσεις των εθνικών κρατών, κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες το ιστορικό παρελθόν μπορεί να εμπλουτίσει τις αξίες, την πολιτική γενναιοφροσύνη και την πολιτειακή αυτοσυνειδησία του παρόντος και του μέλλοντος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλέον το πολιτικό και ιδεολογικό σύμβολο της ερημοποίησης των ευρωπαϊκών κοινωνιών και της εθνικής υποδούλωσης των ευρωπαϊκών λαών.
Τα αστέρια στη σημαία της αποτελούν πρόκληση της εικόνας των πολιτικών συμβόλων και των καταστατικών αξιών της ευρωπαϊκής ιδέας. 
Στην πραγματικότητα, έχουν αντικατασταθεί από το αναπηρικό καρότσι του οικονομικού ναζιστή Σόϊμπλε, της απόλυτης στρέβλωσης, που αποτελεί την  ιστορική συνέχεια της γερμανικής παράνοιας της σκοτεινής εποχής του εθνικοσοσιαλισμού.


Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια: