Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η ελληνική αστυνομία της κοινωνικής βίας και της απόλυτης επαγγελματικής ανεπάρκειας, ως πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο έκπτωσης της δημοκρατίας.


Το ιστολόγιο αυτό έχει με δημοσιεύματά του στηλιτεύσει την αναξιότητα του προσωπικού της ελληνικής αστυνομίας, την ανεπίτρεπτη ιδεολογική του ώσμωση με τα μέσα και τις πρακτικές του ελληνικού νεοναζισμού και έχει καταδείξει την εξωθεσμική του λειτουργία, ως πρόθυμο φορέα κατάλυσης των ατομικών δικαιωμάτων, άσκησης πολιτικής βίας και βάρβαρης επιβολής των πολιτικών της μνημονιακής κατοχής.

Σήμερα, δεν θα επαναλάβουμε τους ίδιους θεωρητικούς ισχυρισμούς, αλλά θα επιδιώξουμε την επίρρωσή τους, με την περιγραφή ενός περιστατικού ακραίας αστυνομικής βίας, το οποίο αποδεικνύει ότι η αμάθεια, ο επαγγελματικός αναλφαβητισμός και η διανοητική αναξιότητα εκτρέφουν τη βία και απαξιώνουν τη λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας, ως θεσμού προστασίας της ασφάλειας της κοινωνίας και των ζωτικών αγαθών των πολιτών.

Αθήνα, ώρα 15.20 μ.μ. της 20-2-2013, οδός Κανάρη, Κολωνάκι.
Αστυνομικοί, με μπλε στολές, περικυκλώνουν άτυχο νεαρό ποδηλάτη και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν αναίτια, επειδή κρατούσε σακίδιο και δεν είχε στην κατοχή του το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, προς απόδειξη των ταυτοποιητικών του στοιχείων. Ο νεαρός σε κατάσταση τρομώδους πανικού ζητούσε από τους αστυνομικούς να μην τον χτυπούν, αλλά εκείνοι, χρησιμοποιώντας κλωτσιές και γρονθοκοπήματα, τον πέταξαν στο έδαφος, ενεργώντας ως ομάδα παραβατικών ιδιωτών. 
Οι διερχόμενοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα και αποδοκίμασαν την άλογη και βάρβαρη αστυνομική βία, που προσέβαλε τα σύμβολα της ελληνικής δημοκρατίας και μετέτρεπε τα όργανα της αστυνομικής αρχής σε βίαιο μόρφωμα κοινωνικών δημίων της προσωπικής ελευθερίας των πολιτών. 
Οι εκτρεπόμενοι αστυνομικοί υποχρεώθηκαν, μετά την πάνδημη κατακραυγή της ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς τους, να αφήσουν ελεύθερο τον πανικόβλητο νεαρό, μη παραλείποντας όμως την έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τους παρευρισκόμενους στο συμβάν πολίτες.
Έκπληκτοι μάθαμε, από τον άναρθρο λόγο τους και τον άλογο ερασιτεχνισμό τους, ότι όποιος πολίτης κρατά σακίδιο, είναι ύποπτος τέλεσης εγκληματικών πράξεων και όποιο πρόσωπο δεν μπορεί να αποδείξει την ταυτότητά του, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πρέπει να προσαχθεί με την άσκηση ακραίας βίας, που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξία και αποτελεί θρίαμβο του διαταραγμένου αστυνομικού σαδισμού.
 Και όταν η άκρατη ανοησία και επαγγελματική τους αναξιότητα διεγείρει την εύλογη κοινωνική διαμαρτυρία, επιχειρούν τη φοβική φίμωση των πολιτών, επαπειλώντας αυτούς με καταχρηστικές προσαγωγές, συλλήψεις και εφευρήματα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Η παντελής ανεπάρκεια της επαγγελματικής τους εκπαίδευσης και κυρίως ο αναλφαβητισμός τους, ως προς τα ατομικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες των πολιτών, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους, η εγκληματική άγνοιά τους, ως προς την πολιτειακή αποστολή και τον κοινωνικό ρόλο της ελληνικής αστυνομίας, η ιδεολογική συγγένεια των προσωπικών αξιών τους με το ιδεολογικό μίσος, τον κοινωνικό σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία της βαρβαρικής βίας, τους αποξενώνει, με τρόπο εμφατικό, από τις θεσμικές δράσεις της αστυνομίας στο καθεστώς της συνταγματικής νομιμότητας και τους μεταλλάσσει σε ολετήρες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και βεβηλωτές των συμβόλων και των θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Εάν η τρικομματική κυβερνητική σύμπραξη επενδύει στην επαγγελματική αναξιότητα, την επηρμένη ανοησία, την έλλειψη πολιτικής και κοινωνικής αγωγής και την ιδεολογική μισαλλοδοξία του αστυνομικού προσωπικού, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τη βαρβαρότητά του και τη στενή σχέση του με την ακραία πολιτική και κοινωνική βία, με σκοπό να επιβάλλει την κοινωνική κυριαρχία της μνημονιακής ολιγαρχίας, οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς και για την ίδια και για την κοινωνική ειρήνη.

Σε κάθε περίπτωση, οι μορφές της αστυνομικής αναξιότητας, που παράγουν καθημερινά παράνομη βία και εγγυώνται την πολιτειακή εκτροπή, θα αντιμετωπισθούν με την αποτελεσματικότητα των ισχυρών θεσμικών μέσων που παρέχει η έννομη τάξη, θα καταδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος τους και θα απαιτηθεί η πανηγυρική αποξένωσή τους από τα σύμβολα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρέπει όμως να γνωρίζουν, ότι το συνταγματικό μας φρόνημα και η απόλυτη προσήλωσή μας στο ανυπέρβλητο ιδεώδες της πολιτειακής ελευθερίας δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν υποκύπτουν, μπροστά στην επέλαση της βαρβαρότητας όσων άθλιων, επίορκων, ανεπαρκών και ανάξιων, το πελατειακό σύστημα της βαθιάς πολιτικής διαφθοράς περιέβαλε με τον μανδύα των οργάνων της κρατικής εξουσίας.


Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: