Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Το μειράκιο της μνημονιακής υποτέλειας, ως επίδοξος δεσμώτης της προσωπικής ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών.


Κατά τους τελευταίους μήνες, οι επικοινωνιακές πρακτικές της μνημονιακής κατοχής εμφάνισαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κυρίως στα ραδιοτηλεοπτικά, έναν ασήμαντο τύπο, γραφικής πολιτειακής μιζέριας και χαώδους γνωστικής και διανοητικής ανεπάρκειας, ο οποίος, με ύφος υποτακτικής μοιρολογίστρας, έπαιζε το ρόλο του μόνιμου απολογητή του κατάπτυστου χαρατσιού της Δ.Ε.Η., χωρίς όμως να είναι σε θέση να παράσχει καμιά ουσιαστική πληροφορία, χρηστική για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αν και διατηρούσε θέση κυβερνητικού στελέχους στο υπουργείο οικονομικών.
Το καταθλιπτικό αυτό μειράκιο προκαλούσε πολλές φορές τη δημοσιογραφική θυμηδία και τον οίκτο του τηλεθεατή-πολίτη, που έβλεπε έκπληκτος να προσωποποιείται η πολιτειακή κατάντια και η διανοητική έκπτωση της δημόσιας λειτουργίας, εκπροσωπούμενη από ένα πολιτικό στέλεχος που γνώριζε ελάχιστα, αδυνατούσε να αρθρώσει στοιχειωδώς συγκροτημένο λόγο και χρησιμοποιούσε, ως μόνιμη επωδό των ασυνάρτητων  τοποθετήσεών του, την περίφημη φράση "δεν γνωρίζω το θέμα, θα ρωτήσω και θα σας πω!''.
Την ίδια περίοδο, μάθαμε ότι ο ατυχής αυτός πολιτικός εκπρόσωπος ακούει στο όνομα ''Χάρης Θεοχάρης'' και ότι οι επαγγελματικές του περγαμηνές άφησαν έντονα τα ίχνη τους στις χρεοκοπημένες και πτωχευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες Lehman Brothers και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι ο μνημονιακός Χάρης περνάει ατέλειωτες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποκαλεί τον εαυτό του ''IT monkey''. 
Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Όλες οι μαϊμούδες, ακόμα κι αν είναι ΙΤ, έχουν σύμφυτα τα χαρακτηριστικά της ανακατωσούρας, της βδελυρής κουτοπονηριάς, της προδοτικής κακίας και της αρπαγής των ξένων αγαθών.
Αυτή προφανώς η μαϊμουδίστικη ικανότητα του μνημονιακού Χάρη θεωρήθηκε σημαντικότατο προσόν και κρίσιμη διοικητική ικανότητα, από τους εξωτερικούς και εγχώριους εκπροσώπους του νέου γερμανικού οικονομικού ναζισμού, ώστε να του αναθέσουν τα καθήκοντα του δημόσιου τελώνη, του υπαλλήλου της τραπεζικής τοκογλυφίας και του εκτελεστή των κατοχικών προσταγμάτων της δήμευσης και της νομοθετημένης υπεξαίρεσης των ζωτικών οικονομικών αγαθών του ελληνικού λαού.
Έτσι το μειράκιο, με την υποταγμένη άβουλη μορφή, που προκαλεί επικοινωνιακή απέχθεια και διανοητική ενόχληση, αναγορεύτηκε μόνιμος γραμματέας δημοσίων εσόδων και ανέλαβε το ''εθνικό'' στουρνάρειο καθήκον, να εξαθλιώσει οικονομικά τους πολίτες και να επιβουλευθεί την προσωπική τους ελευθερία, σε περίπτωση κατά την οποία αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους ληστρικούς φόρους και τα κατοχικά τέλη, που επιβάλλουν οι εγκληματικές τρόϊκες των πατρώνων του.

Η αναγόρευση του μειρακίου σε μνημονιακό δεσμώτη της προσωπικής ελευθερίας και της περιουσίας των πολιτών μεταλλάσσει αναπόδραστα και τη μορφή της αντίδρασης του κινήματος της πολιτικής και κοινωνικής ελευθεροφροσύνης : οι ελεύθεροι πολίτες δεν επιφυλάσσουν πλέον οίκτο και θυμηδία στην τραγικότητα της ανιστόρητης ασημαντότητάς του, αλλά θα αξιοποιήσουν το ήδη σημαντικό ποινικό της ενδιαφέρον, ώστε να οδηγηθεί, με βροντώδη πανηγυρικότητα, στον φυσικό του δικαστή, για τη δόλια και προσχεδιασμένη εκ μέρους του προσβολή του θεμελιώδους ατομικού δικαιώματος της προσωπικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και στη δημιουργική κοινωνική αυτοδιάθεση.

Πρέπει να γνωρίζει, ότι οι Έλληνες δεν είναι υπήκοοι, οικονομικοί δουλοπάροικοι ή πολιτικοί απελεύθεροι και διαθέτουν το ιστορικό σθένος για την αποτελεσματική και συντριπτική αντιμετώπιση κάθε ανιστόρητου πολιτικού και διοικητικού υποκειμένου, που προσβάλλει ή επιβουλεύεται τα ζωτικά προσωπικά και πολιτειακά τους αγαθά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχει το χρόνο να αποφύγει την ιστορική διαπόμπευση και την κοινωνική χλεύη : ας ακολουθήσει το παράδειγμα της ιαπωνικής λύσης των πολιτικών υποκειμένων της κατηγορίας του!

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: