Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η δανειακή δόση της απόλυτης υποδούλωσης.


Η πρόσφατη συνεδρίαση του eurogroup είχε την πιο σύντομη διάρκεια στην ιστορία του θεσμού. Ουσιαστικά, δεν υπήρχε ζήτημα προς συζήτηση. Οι εκκρεμότητες της ελληνικής υπόθεσης είχαν απολύτως τακτοποιηθεί.
 Η αγορά εργασίας είχε καταστεί σκλαβοπάζαρο, οι φορολογικές κλίμακες των κοινωνικών δουλοπάροικων είχαν τεθεί κυριαρχικά από τους εκπροσώπους της τρόϊκας των δανειστών, οι προνοιακές παροχές που είχαν απομείνει από τα πρώτα δύο μνημόνια καταργήθηκαν, οι νομοθετικές εγγυήσεις ότι τα εισοδήματα των Ελλήνων θα τείνουν προς την απόλυτη κινεζοποίηση είχαν με επάρκεια δοθεί, η ερημοποίηση της δημόσιας διοίκησης είχε αρχίσει ήδη να συντελείται, τα συστήματα υγείας και παιδείας είχαν ήδη πλήρως απονεκρωθεί από κάθε αναγκαίο οικονομικό πόρο και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του διεθνούς τοκογλυφικού κατεστημένου ήταν πλέον βέβαιοι ότι η πλήρης δημοσιονομική υποδούλωση της Ελλάδας είχε χωρίς αμφισβήτηση συντελεσθεί.
Με την απόλυτη αυτή βεβαιότητα, ότι η ελληνική πολιτική διοίκηση διαδραματίζει εκτελεστικό ρόλο διεκπεραίωσης της βούλησης των δανειστών, αποφασίστηκε, με πάνδημη ομοφωνία, η εκταμίευση της δανειακής δόσης, που προκαλεί στον Σαμαρά ρίγη εθνικής υπερηφάνειας και στους Έλληνες πολίτες πανικό πολιτειακού ολέθρου.
Αν κοιτάξει κανείς γύρω του, βλέπει την απελπισία στα πρόσωπα των ανθρώπων, τρομάζει από την οικονομική απόγνωση των οικογενειών και καταθλίβεται από την καταστροφή κάθε δημιουργικής οικονομικής δραστηριότητας.
Όλοι μιλούν για φόρους, χαράτσια, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας,δραματική αύξηση της ανεργίας και όλα αυτά σε ένα εφιαλτικό πολιτικό σκηνικό, που στέλνει από παντού μηνύματα πολιτειακής εκτροπής και τέλεσης καθημερινών συνταγματικών πραξικοπημάτων.
Η Βουλή είναι πλέον εικονική και τα μέλη της ψηφίζουν τα νομοσχέδια εκείνα που έχει εγκρίνει προηγουμένως η τρόϊκα των δανειστών.
Τα μέλη της κυβέρνησης ενεργούν ως κατώτεροι υπάλληλοι του διεθνούς τοκογλυφικού κατεστημένου και αναπνέουν πολιτικά μόνον επειδή αυτή είναι η επιθυμία του γερμανικού οικονομικού ναζισμού.
Η δημόσια διοίκηση δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους νόμους, χάριν του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού και έχει μετατραπεί σε εκτελεστικό φορέα επιβολής κατοχικών προσταγμάτων, που παραβιάζουν θεμελιώδεις διατάξεις του εθνικού Συντάγματος και καταλύουν το κράτος δικαίου.
Η νέα δανειακή δόση θα κάνει τους τραπεζίτες πιο πλούσιους και τους πολίτες πιο φτωχούς, ρημαγμένους και απελπισμένους.
Και το δωσιλογικό πρωθυπουργικό ανδρείκελο θα θριαμβολογεί, με την υποκριτική σεμνότητα του ταπεινού και ευσεβούς χριστιανού, έχοντας δίπλα του το ανιστόρητο στουρνάρι της κοινωνικής βαρβαρότητας, να μοιράζεται την ονειρώδη ευτυχία του. 
Και οι δυο τους απολαμβάνουν τη βαθιά ανακούφιση της ευαρέσκειας των πατρώνων τους. Οι άθλιοι πολιτικοί κηδεμόνες τους έσφιξαν με τη νέα δανειακή δόση τα βαριά οικονομικά δεσμά του ελληνικού λαού και εξασφάλισαν στους εγχώριους τραπεζίτες  νέο αθέμιτο πλουτισμό και πολύχρονη φορολογική ασυλία.
Η αξιωματική  αντιπολίτευση απολαμβάνει τα προνομιακά δικαιώματα του θεσμικού της νιρβάνα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει εκ του ασφαλούς την πτώση των δωσίλογων, προσδοκώντας να μετατραπεί η λαϊκή απελπισία σε εκρηκτική οργή. Δεν συμπαραστέκεται στη χειμαζόμενη κοινωνία, δεν συναντιέται με τα κινήματα των ελεύθερων πολιτών που αντιστέκονται, αντιτίθενται και ελπίζουν, σύρεται απλώς από την θύελλα της κοινωνικής δυναμικής και παρακολουθεί αμήχανος την αναπόδραστη πορεία του στο κέντρο των ιστορικών εξελίξεων. Προσδοκά, όμως, να αποκτήσει μακροχρόνια πολιτική ηγεμονία στην καθημαγμένη Ελλάδα, επειδή απλώς οι πολιτικοί του ανταγωνιστές στελεχώνονται από δοκιμασμένους ανάξιους, ασήμαντους και προδότες.
Ήρθε η ώρα να καταστήσουμε την πολιτική ευτυχία όλων τους αβίωτο εφιάλτη. Καμιά παραχώρηση, καμιά ανοχή, καμία συναίνεση, ποτέ πια δεύτερη πολιτική ευκαιρία.
Εγρήγορση, άρνηση, αντίθεση και επιβολή νέων τρόπων, αξιών, μέσων και μεθόδων διακυβέρνησης, ανελέητη καταδίωξη των δωσίλογων που αποσύρονται στον καιάδα της ιστορίας, ασφυκτικός και ανελέητος έλεγχος στις πολιτικές πράξεις αυτών που έρχονται ως μοναδικοί σωτήρες, διασώστες και αναμορφωτές της κοινωνικής μας αξιοπρέπειας και της πολιτειακής μας ελευθερίας.

Θάνος Παναγιωτόπουλος
Πολιτικός Επιστήμονας-Δημοσιολόγος
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: