Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αναμόρφωση του Υποδείγματος Ηλεκτρονικής Εξώδικης Δήλωσης προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε., υπό το πρίσμα των πρόσφατων νομολογιακών δεδομένων.


Το αναμορφωμένο Υπόδειγμα Ηλεκτρονικής Εξώδικης Δήλωσης προς την Δ.Ε.Η.  Α.Ε., που ακολουθεί, εναρμονίζεται με τα πρόσφατα νομολογιακά δεδομένα του ληστρικού ειδικού τέλους ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και παρέχει στο κοινωνικό κίνημα των ελεύθερων πολιτών την εξειδικευμένη υποστήριξη της επιστήμης του δημοσίου δικαίου, με την αξιοποίηση της παρεμβατικής αμεσότητας του διαδικτύου και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.
Η σθεναρή και αταλάντευτη άρνησή μας να υποκύψουμε στον στυγνό εκβιασμό της κυβέρνησης των δωσίλογων και η ακατάλυτη βούλησή μας να διαφυλάξουμε τα θέσμια και τα ζωτικά κοινωνικά και οικονομικά μας αγαθά, από την κατοχική επέλαση της μνημονιακής βαρβαρότητας, έχει ήδη διαμορφώσει ένα πρωτόγνωρο νομολογιακό τοπίο, που τάσσει τον φυσικό δικαστή στο πλευρό των δυνάμεων της πολιτειακής ελευθερίας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, και θέτει ανυπέρβλητους φραγμούς στην αυθαίρετη βούληση των εκτελεστών κάθε βάρβαρου κατοχικού προστάγματος.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτρέψαμε και ακυρώσαμε την διακοπή της ηλεκτροδότησης, ως αντισυνταγματικού και καταχρηστικού διοικητικού μέτρου, κατά των πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται να πληρώσουν το κατάπτυστο ειδικό τέλος, και υποχρεώσαμε τη δικαστική λειτουργία να επιστρέψει στην καταστατική της κοιτίδα της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των λειτουργών της και της προστασίας των θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ως ύψιστο και πρωταρχικό καθήκον αυτών. 
Οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο σθένος και αδάμαστη πολιτειακή βούληση τον τιτάνιο κοινωνικό αγώνα της διαφύλαξης των θεμελιωδών αξιών και των καταστατικών αγαθών της δημοκρατικής νομιμότητας, που επιχειρεί να καταλύσει, με ειδεχθείς παραβατικές συμπεριφορές πρόδηλης πολιτειακής εκτροπής, η τρικομματική κυβέρνηση των δωσίλωγων και οι ποικιλώνυμοι εγχώριοι και διεθνείς της σύμμαχοι.
Ως ελεύθεροι πολίτες, έχουμε την απόλυτη υποχρέωση ανάπτυξης ατομικών και συλλογικών πρωτοβουλιών άρνησης, αντίθεσης και εκδίωξης κάθε πολιτικού θύλακα μνημονιακής κατοχής, αλλά και αφύπνισης κάθε πολιτικού φορέα, που δεν συγκαταλέγεται στις μειοδοτικές δυνάμεις των μνημονίων και δεν επιδιώκει τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. 



Υπόδειγμα Ηλεκτρονικής Εξώδικης Δήλωσης 
προς την Δ.Ε.Η.  Α.Ε.



  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ


              ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Του/Της..................................
κατοίκου........................, οδός............., Τ.Κ...........
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:...............................
Αριθμός Παροχής:........................................

                                        ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία, με τον διακριτό τίτλο "ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε", που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα και συναντάται στον διαδικτυακό τόπο: info@dei.com.gr, όπως εκπροσωπείται νόμιμα. 

1. 
Σας γνωστοποιούμε ότι κατά την……………2012/13    καταβάλαμε το ποσό των ..................ευρώ (....... €), για την πληρωμή του λογαριασμού Ηλεκτρικού Ρεύματος/Δήμου/ΕΡΤ, που εξέδωσε η ανώνυμη εταιρεία σας, κατά την ...-...-2012/13, , μέσω του ΑΤΜ της Τράπεζας .........., προς εκπλήρωση της προαναφερόμενης συμβατικής μας υποχρέωσης.
Διατυπώνουμε απόλυτη, ρητή και κατηγορηματική άρνηση καταβολής του ποσού των ....... ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, για τους νομικούς, ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους, τους οποίους έχουμε αναλυτικά εκθέσει στα επέχοντα θέση εξωδίκων δηλώσεων, προγενέστερα υπομνήματά μας, που σας αποστείλαμε με συστημένες επιστολές.

2. Δηλώνουμε ρητή και κατηγορηματική αντίθεση σε κάθε μονομερώς συντελούμενο συμψηφισμό του ποσού που καταβάλλουμε για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος και των συναπτόμενων προς αυτό υπηρεσιών, με το ποσό που αντιστοιχεί στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και σας επισημαίνουμε ότι κάθε σχετική πρακτική ή απόπειρα άσκησης αυτής συνιστά, κατά την νομική αξιολόγηση της κρατούσας δικαστηριακής νομολογίας, τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης. Ως εκ τούτου, μετά λύπης μας, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητήσουμε, με πανηγυρική δημοσιότητα, τον καταλογισμό των σχετικών ποινικών ευθυνών των υπαιτίων προσώπων νομίμων εκπροσώπων σας, στην περίπτωση κατά την οποία εμφανίσετε στον επόμενο λογαριασμό έκδοσης της εταιρίας σας, ως ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλής ηλεκτρικού ρεύματος, το ποσό που αντιστοιχεί στις δόσεις του προαναφερόμενου ειδικού τέλους ακινήτων, το οποίο αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά να καταβάλουμε.

3.Όμοια ένδική μεταχείριση θα επιφυλαχθεί στην ενδεχόμενη επανάληψη της καταχρηστικής και παράνομης πρακτικής σας, να αναγράψετε στο σώμα του επόμενου λογαριασμού έκδοσης της ανώνυμης εταιρείας σας, την εκβιαστική ένδειξη «ειδοποίηση διακοπής ρεύματος», παρά το γεγονός ότι έχουμε, με απόδειξη, προβεί στην ολοσχερή καταβολή του τιμήματος που αντιστοιχεί στην οικονομική αξία του ηλεκτρικού ρεύματος/δήμου/ΕΡΤ. Άλλωστε η συγκεκριμένη συναλλακτική πρακτική δηλώνει πρόθεση παραβίασης της ρητής δικαστικής απαγόρευσης στην ανώνυμη εταιρεία σας, να προβαίνει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ καταβάλλουν το ως άνω ειδικό τέλος ακινήτων και θεμελιώνει αυτοτελή αξίωση αποζημίωσης έναντι αυτής, για προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη.
 Στο μέλλον, και μετά την ηλεκτρονική αποστολή της παρούσας εξώδικης δήλωσης, υποχρεούστε να θεωρείτε, χωρίς άλλη ειδική γνωστοποίηση, ότι το ποσό που καταβάλλουμε για την πληρωμή των λογαριασμών έκδοσης της ανώνυμης εταιρείας σας, είτε στα ταμεία των τοπικών υποκαταστημάτων σας, είτε μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών, αντιστοιχεί στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος/Δήμου/ΕΡΤ, κατ' εφαρμογή της εκτέλεσης του αξιακού περιεχομένου της άρνησής μας να καταβάλλουμε το ως άνω ειδικό τέλος, για μείζονες λόγους εθνικής πολιτειακής κυριαρχίας και κοινωνικής αξιοπρέπειας, που έχουν ήδη πανηγυρικώς επικυρωθεί από το βαρυσήμαντο σκεπτικό της πρόσφατης δικαστικής  κρίσης.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

1. Να εκδηλώσετε συναλλακτική συμπεριφορά που αποδίδει τον προσήκοντα εταιρικό σεβασμό στους συνταγματικούς θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας και στην αξία του προσώπου μας, ως πολιτών, η οποία  αποτελεί υπέρτατο και απολύτως προστατευόμενο πολιτειακό αγαθό, παντελώς ανεπίδεκτο παραβιάσεων, προσβολών ή περιορισμών. 
2. Να υπηρετείτε το γενικό συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών και να μην εκτελείτε παράνομες και αντισυνταγματικές πολιτικές προσταγές με έντονο ποινικό ενδιαφέρον, οι οποίες επιδιώκουν να προσπορίσουν αθέμιτο όφελος σε εκπροσώπους ξένων δυνάμεων, που επιβουλεύονται τα πολιτειακά συμφέροντα της εθνικής κυριαρχίας.
3. Να παύσετε αμέσως να αντιποιείσθε τις αρμοδιότητες νομίμως συντεταγμένου οργάνου άσκησης δημόσιας εξουσίας και να αποξενωθείτε από τον επαίσχυντο ρόλο του εξωθεσμικού φορολογικού εισπράκτορα, που απαξιώνει τα συναλλακτικά ήθη, προσβάλλει ζωτικά οικονομικά και κοινωνικά αγαθά και προκαλεί ανθρώπινες τραγωδίες με την κοινωνική του βαρβαρότητα.

Η παρούσα εξώδικη δήλωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.

                                        Αθήνα,  ..................
  
Ο/Η  εξωδίκως δηλών/ούσα

(ονοματεπώνυμο και υπογραφή)



..............................................................................................................................



Δείτε την απάντηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που πιστοποιεί την υποχρεωτική αναδίπλωσή της, σε σχέση με την συναλλακτική συμπεριφορά που επέδειξε, κατά τα προηγούμενα χρόνια :



ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ


Αγαπητέ κε Παναγιωτόπουλε,

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας πληροφορούμε ότι:

Όσον αφορά τη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής από ΕΕΤΗΔΕ, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας έχει κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ. Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ σε συμμόρφωση με την παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν πραγματοποιεί διακοπές της ηλεκτροδότησης  λόγω μη εξόφλησης του ΕΕΤΗΔΕ.

Όμως αναφορικά με τις συνέπειες λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού ρεύματος, ανεξαρτήτως του ΕΕΤΗΔΕ, εξακολουθούν να ισχύουν τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας ρεύματος που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά στη διαδικασία είσπραξης των λογαριασμών, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Επιχείρησης και τον ισχύοντα Κώδικα Προμήθειας (ΦΕΚ Β’270/15.3.2001) που εφαρμόζονται ενιαία από το 2007, εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι και την έκδοση του επόμενου, τότε το ανεξόφλητο ποσό ενσωματώνεται αυτόματα σε αυτόν και σε ευδιάκριτο σημείο αναγράφεται πλέον το ειδικό μήνυμα «Ειδοποίηση διακοπής», με το οποίο ο πελάτης ενημερώνεται εγγράφως για την επικείμενη διακοπή ρεύματος στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 53 του ν.4021/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει) όσο και από τις κατ΄ εξουσιοδότηση αυτής εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις αλλά και από τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών προκύπτει σαφώς ότι, οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, μπορούν οι υπόχρεοι σε ΕΕΤΗΔΕ να ζητήσουν την αποκοπή αυτού από τους λογαριασμούς ρεύματος και τη βεβαίωσή του στην αρμόδια ΔΟΥ. Ανεξαρτήτως όμως αυτού, στο μεταξύ όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ 2012, αρκεί ο πελάτης να είναι συνεπής στην εξόφληση των λογαριασμών του σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Δ/νση Πωλήσεων/Τομέας Δικτύου Πωλήσεων







Θάνος Παναγιωτόπουλος
Νομικός και Πολιτικός Επιστήμονας - Δημοσιολόγος








Δεν υπάρχουν σχόλια: